Υλικά:
- 200 γρ. σέλινο
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 1 κολοκύθι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 χούφτα φρέσκα μανιτάρια
- 1 φύλλο δάφνης
- λίγα φύλλα βασιλικού
- φασκόμηλο
- δεντρολίβανο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κουταλιά λάδι
- 1 μεζούρα αλάτι
- 1 μεζούρα παρμεζάνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα χορταρικά στον κάδο και κόβουμε για 10 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4. Προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι και ρυθμίζουμε για 15 λεπτά, στους 100°, ταχύτητα 4 κρατώντας τη μεζούρα μισάνοιχτη. Στο τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα (προαιρετικά) και αυξάνουμε στην ταχύτητα 6 και διαδοχικά στην ταχύτητα turbo για 1 λεπτό για να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Σημείωση
Αν θέλουμε πιο πυκνό ζωμό, προσθέτουμε 2 κουταλιές κορν φλάουρ ή σογιάλευρο μαζί με το αλάτι και το λάδι.Mε αυτό το ζωμό μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον κύβο λαχανικών στις συνταγές μας.