Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Thermomix - Συνταγή για Ροξάκια

Ροξάκια

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Υλικά για τη ζύμη:

  • 3 μεζούρες λάδι ελαφρύ
  • 3 αυγά
  • 40 γρ. μαγιά φούρνου
  • 3 μεζούρες γάλα χλιαρό
  • 2 κουταλάκια κανέλλα
  • 1 κουταλάκι κοφτό τριμμένο γαρύφαλλο
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • καρύδια
  • αλεύρι όσο πάρει για μαλακή ζύμη

 

 Υλικά για το σιρόπι:

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 10 μεζούρες νερό
  • χυμό ενός λεμονιού

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε στον κάδο το λάδι, τα αυγά, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα και ρυθμίζουμε για 2 λεπτά στην ταχύτητα 6. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγιά, το αλεύρι και το μπέι­κιν πάουντερ.  
Ανοίγουμε την ειδική ταχύτητα για ζύμες «στάχυ» μέχρι να ζυμωθεί το υλικό. Αφαιρούμε τα ¾ της ζύμης, βάζουμε στο υπόλοιπο που έχει μείνει στον κάδο το κακάο και δουλεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
Χωρίζουμε την άσπρη ζύμη σε τρία κομμάτια και την πλάθουμε σε μακρόστενες λωρίδες πλάτους 10 εκα­τοστών και πάχους 1 εκατοστού και τα τρία σοκολα­τένια σε μικρότερες. Μέσα στη λωρίδα της άσπρης ζύμης τοποθετούμε μία σοκολατένια και λίγα καρύδια και την τυλίγουμε από το στενό μέρος.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα κομ­μάτια. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια (μπουκιές), τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά. Στο μεταξύ βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι στον κάδο και βράζουμε για 12 λεπτά, στους 100° C, ταχύτητα 1.
Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο και κρυώσουν, τα σιροπιάζουμε.

Δημοσιευμένο στο Γλυκά Γράφει ο/η  Thermomix Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 2144 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Μπισκότα σοκολατένια »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.