Υλικά:
- 200 γρ. ζάχαρη
- 7 μεζούρες γάλα
- φλούδα ενός πορτοκαλιού
- 250 γρ. σιμιγδάλι
- 4 αυγά
- ½ μεζούρα κονιάκ
- 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 300 γρ. σταφίδες
Υλικά για την καραμέλα:
- 1 μεζούρα ζάχαρη
- 1 κουταλιά νερό
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο τη ζάχαρη και ανοίγουμε στη ταχύτητα 9 για 20 δευτερόλεπτα να γίνει άχνη. Προσθέτουμε το γάλα και τη φλούδα πορτοκαλιού και ανοίγουμε στη ταχύτητα 6 για 5 δευτερόλεπτα να αλεστεί η φλούδα. Ρυθμίζουμε για 8 λεπτά, στους 100° C, ταχύτητα 3. Στα 3 λεπτά προσθέτουμε το σιμιγδάλι και χαμηλώνουμε στην ταχύτητα 2,5.
Όταν τελειώσει ο χρόνος προσθέτουμε τη σταφίδα, τα αμύγδαλα, το κονιάκ και τα αυγά και χτυπάμε στην ταχύτητα 3 για 6 δευτερόλεπτα χωρίς να θερμαίνουμε. Βάζουμε τη ζάχαρη, το λεμόνι και το νερό στη φωτιά να γίνει η καραμέλα.
Τοποθετούμε την καραμέλα σε ορθογώνια φόρμα, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αδειάζουμε πάνω το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου.