Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι (250 γρ. φαριν απ και 250 γρ. για όλες τις χρήσεις)
- 250 γρ. βούτυρο γάλακτος
- 3 μεζούρες ζάχαρη
- 1 κρόκο αυγού
- 1/4 μεζούρας κονιάκ
- 1/3 μεζούρας χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο τη ζάχαρη και την κάνουμε άχνη πιέζοντας το κουμπί turbo για ένα λεπτό. Προσθέτουμε στη συνέχεια το βούτυρο, το αυγό, το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού. Ρυθμίζουμε για 2 λεπτά στην ταχύτητα 6.
Όταν τελειώσει ο χρόνος, βάζουμε το αλεύρι και ανοίγουμε την ειδική ταχύτητα για ζύμες «στάχυ» για 1-2 λεπτά. Βγάζουμε τη ζύμη και είτε την πλάθουμε με τα χέρια μας λαδωμένα, είτε της δίνουμε σχήματα με ειδικά φαρμάκια.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.