Υλικά:
- 5 αυγά
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 4 μεζούρες ζάχαρη
- 2 μεζούρες χυμό πορτοκάλι
- 2 κουταλιές σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 βανίλιες άρωμα
- 1 φαρίνα κόκκινη
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και ρυθμίζουμε για 3 λεπτά στην ταχύτητα 2,5 να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό, το ξύσμα, τη βανίλια και χτυπάμε το υλικό για 2 λεπτά στην ταχύτητα 6.
Όταν τελειώσει ο χρόνος προσθέτουμε το αλεύρι και ανοίγουμε στην ταχύτητα 6, ώστε να αναμειχθεί το υλικό. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180° C – 200° C) για 40-60 λεπτά.
Όταν ψηθεί, βγάζουμε το κέικ από τη φόρμα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.