Υλικά:
- 2 μεζούρες ηλιέλαιο
- 3 μεζούρες ζάχαρη
- 5 μεζούρες αλεύρι (φαρίνα)
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 μεζούρες σταφίδες
- 2 μεζούρες καρύδια και 2 μεζούρες καρότα ψιλοκομμένα στο Thermomix
- 1 φέτα πορτοκάλι (μαζί με τη φλούδα)
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι σόδα
- 4 αυγά
- 2 κουταλάκια κανέλλα
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τις σταφίδες, τα καρύδια και τα καρότα και τα βάζουμε σε ένα μπωλ. Βάζουμε στον κάδο τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό από το πορτοκάλι ανακατεμένο με τη σόδα και τη φέτα πορτοκαλιού. Ρυθμίζουμε για 3 λεπτά, στην ταχύτητα 6, να χτυπηθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλλα και τα ψιλοκομμένα σταφίδες - καρύδια καρότα και πιέζουμε το κουμπί turbo 2-3 φορές, ώστε να αναμειχθούν τα υλικά (δε χρειάζεται πολύ χτύπημα, μόνο ανάμειξη).
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα ή ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο, μέτριο φούρνο, περίπου 180 ° C, για μια ώρα περίπου.