Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Thermomix - Συνταγή για Κέικ βραστό πορτοκαλιού

Κέικ βραστό πορτοκαλιού

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(5 ψήφοι)

Υλικά για το γλάσο:

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 2 ½  μεζούρες χυμό πορτοκάλι
  • 5 μεζούρες ζάχαρη
  • ½  μεζούρα λικέρ μανταρίνι ή κονιάκ
  • μισό πορτοκάλι με τη φλούδα τριμμένο πολύ καλά


Υλικά για τη ζύμη:

  • 4 αυγά
  • 4 μεζούρες φαρίνα κόκκινη
  • 1 ½  κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες άρωμα

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο στον κάδο και ρυθμίζουμε για 5 λεπτά, στους 100° C, ταχύτητα 4.

Όταν κλείσει ο χρονοδιακόπτης αφαιρούμε δύο ποτήρια νερού (όχι πολύ γεμάτα) από το γλάσο και βάζουμε το ένα στη συντήρηση του ψυγείου και το άλλο στην κατάψυξη. Στη συνέχεια ρίχνουμε στον κάδο πάνω από το γλάσο το αλεύρι με τις βανίλιες άρωμα και το μπέικιν και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του γλάσου. Πάνω από το αλεύρι βάζουμε τα αυγά και αναμειγνύουμε 1 φορά μέχρι την ταχύτητα 9 με άνοιγμα - κλείσιμο του διακόπτη για 8- 10 δευτερόλεπτα.

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 έως 30 λεπτά σε μέτριο φούρνο.

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, περιχύνουμε το κέικ όπως είναι, μέσα στη φόρμα με το γλάσο που φυλάξαμε στη συντήρηση και όταν το βγάλουμε από τη φόρμα, το περιχύνουμε με το γλάσο από την κατάψυξη.

 

Σημείωση

Πριν χρησιμοποιήσουμε το γλάσο, το ανακατεύουμε πολύ καλά.
Δημοσιευμένο στο Γλυκά Γράφει ο/η  Thermomix Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 6787 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βιεννέζικο Κέικ κανέλλας »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Thermomix Γλυκά Κέικ βραστό πορτοκαλιού