Υλικά:
- 6 μεζούρες αλεύρι
- 2 μεζούρες καρύδια ψιλοκομμένα
- 5 μεζούρες ζάχαρη
- 125 γρ. μαργαρίνη
- 4 αυγά
- 1 βανίλια άρωμα
- 1 κουταλάκι γλυκού κακάο
- ½ κουταλάκι γλυκού σόδα διαλυμένη σε ½ μεζούρα λικέρ ή κονιάκ
- 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
Υλικά για το σιρόπι:
- 4 μεζούρες ζάχαρη
- 4 μεζούρες νερό
- λίγο λεμόνι
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, τα αυγά, το κακάο, τη σόδα με το κονιάκ και το γιαούρτι. Ρυθμίζουμε για 4 λεπτά στην ταχύτητα 5. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τα καρύδια, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ανοίγουμε το διακόπτη της ταχύτητας στο 5, να αναμειχθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μία ώρα. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε στον κάδο τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι και ρυθμίζουμε για 10 λεπτά, στους 100° C, ταχύτητα 3.
Σιροπιάζουμε όταν το γλυκό είναι κρύο και το σιρόπι ζεστό.