Υλικά:
- 4 αυγά
- 1 ½ μεζούρες καρύδα
- 3 μεζούρες ζάχαρη
- 200 γρ. μαργαρίνη
- 3 μεζούρες γάλα εβαπορέ
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 3 μεζούρες σιμιγδάλι ψιλό
- 3 μεζούρες αλεύρι
- 1 μικρό κομματάκι λεμόνι
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ρυθμίζουμε 3 λεπτά στην ταχύτητα 5. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και αναμειγνύουμε ανοίγοντας το διακόπτη στην ταχύτητα 3 ή 4 για 30. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα περίπου.
Υλικά για το σιρόπι:
- 6 μεζούρες νερό
- 8 μεζούρες ζάχαρη
- λίγο ούζο
Βάζουμε τα υλικά στον κάδο και ρυθμίζουμε για 12 λεπτά, στους 100° C, στην ταχύτητα 3. Περιχύνουμε το γλυκό (κρύο) με ζεστό σιρόπι.