Υλικά:
- 125 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 ½ μεζούρα νερό
- 100 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 30 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
- 4 αυγά
Υλικά για το γλάσο:
- 130 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 2/3 μεζούρας νερό
- 1 κουταλάκι βούτυρο
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο τη ζάχαρη και τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια και ανοίγουμε στην ταχύτητα 8 για 20 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το νερό και ρυθμίζουμε για 2 λεπτά, στους 60° C, ταχύτητα 4. Προσθέτουμε το βούτυρο, τους κρόκους, το αλεύρι, τη κρέμα και χτυπάμε στην ταχύτητα 7 για 30 δευτερόλεπτα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βαθύ σκεύος και πλένουμε καλά τον κάδο. Τοποθετούμε στον κάδο την πεταλούδα και βάζουμε τα ασπράδια των αυγών με λίγο αλάτι. Ρυθμίζουμε για 4 λεπτά στην ταχύτητα 2,5 να γίνει μαρέγκα. Ενώνουμε τη μαρέγκα με το μείγμα και βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου. Για να ετοιμάσουμε το γλάσο, βάζουμε στον κάδο τη σοκολάτα και ανοίγουμε στην ταχύτητα 8 για 20 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το νερό και ρυθμίζουμε για 2 λεπτά, στους 60° C, ταχύτητα 4. Όταν τελειώσει ο χρόνος, προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε στην ταχύτητα 3 για 3 δευτερόλεπτα.
Περιχύνουμε το γλύκισμα με το γλάσο.