Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Thermomix - Συνταγή για Βιεννέζικο

Βιεννέζικο

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(4 ψήφοι)

Υλικά για τη ζύμη:

  • 150 γρ. Βούτυρο φυτικό
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 Κρόκο αυγού
  • 4 κουταλιές νερό
  • μια πρέζα αλάτι
  • 300 γρ. φαρίνα κόκκινη

 

Βάζουμε στον κάδο το βούτυρο, τη ζάχαρη, τον κρόκο, το νερό, το αλάτι και χτυπάμε στην ταχύτητα 5 για 10 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ρυθμίζουμε 1 λεπτό στην ταχύτητα «στάχυ».

 

Υλικά για τη γέμιση:

  • 130 γρ. αμύγδαλα
  • 5 αυγά και 1 ασπράδι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • ½ μεζούρα κονιάκ
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε στον κάδο τα αμύγδαλα και χτυπάμε στην ταχύτητα 5 για 8 δευτερόλεπτα. Αδειάζουμε σε ένα δοχείο. Τοποθετούμε την πεταλούδα στα μαχαίρια, βάζουμε στον κάδο τα ασπράδια και μια πρέζα αλάτι και ρυθμίζουμε για 5 λεπτά, ταχύτητα 2,5.

Αφαιρούμε την πεταλούδα και αδειάζουμε τη μαρέγκα στο δοχείο με τα αλεσμένα αμύγδαλα. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τον κάδο. Βάζουμε στον κάδο τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια και τη ζάχαρη και αλέθουμε στην ταχύτητα 8 για 10 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τους κρόκους και το κονιάκ και ρυθμίζουμε 1 λεπτό, ταχύτητα 5.

Αδειάζουμε το μείγμα στο δοχείο με τα αμύγδαλα και τη μαρέγκα και αναμειγνύουμε ελαφρά. μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και τοποθετούμε τη μισή στη βάση στρογγυλής φόρμας με στεφάνη που ανοίγει, πιέζοντας με τα δάχτυλα μέχρι τις πλευρές. Ρίχνουμε πάνω στη ζύμη τη γέμιση και βάζουμε την υπόλοιπη ζύμη από πάνω.

Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 35 - 40 λεπτά περίπου. Όταν ψηθεί, το αναποδογυρίζουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δημοσιευμένο στο Γλυκά Γράφει ο/η  Thermomix Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 3315 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μπλακ Φόρεστ Κέικ βραστό πορτοκαλιού »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Thermomix Γλυκά Βιεννέζικο