Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκά

Το Thermomix λατρεύει την ζαχαροπλαστική. Φτιάχνει σε ελάχιστο χρόνο κρέμες, μαρμελάδες, κέικ, γλυκίσματα. Η παρασκευή τους είναι εύκολη και απλή χάρη στο thermomix.  

Υλικά: 9 κουταλιές ζάχαρη 75 γρ. βούτυρο ανάλατο 9 κρόκους αυγών 1 φακελάκι βανίλια 6 κουταλιές σοκολάτα σκόνη 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ γάλα με κονιάκ για φούσκωμα των μπισκότων λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα καβουρδισμένα και αλεσμένα    Εκτέλεση: Βάζουμε στον κάδο τη ζάχαρη και γυρίζουμε στην ταχύτητα 9 για 20…
Υλικά: 600 γρ. γάλα 180 γρ. ζάχαρη 120 γρ. αλεύρι 2 αυγά 150 γρ. μαργαρίνη 2-3 βανίλιες   Εκτέλεση: Βάζουμε στον κάδο του Thermomix όλα τα υλικά και ρυθμίζουμε για 7 λεπτά, στους 100° C, ταχύτητα 4.
Υλικά: 1 μεζούρα αλεύρι 2 αυγά ολόκληρα, 2 κρόκοι αυγών 1 ½ μεζούρες ζάχαρη ½ λίτρο γάλα 1 βανίλια άρωμα ελάχιστο αλάτι    Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο και ρυθμίζουμε 7 λεπτά, στους 100° C βαθμούς, ταχύτητα 4.
Υλικά: 8 μεζούρες γάλα φρέσκο 2 μεζούρες ζάχαρη 2 μεζούρες αλεύρι 1 μεζούρα κορν φλάουρ 2 βανίλιες άρωμα 100 γρ. μαργαρίνη   Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο και ρυθμίζουμε για 8 λεπτά, στους 100° C, ταχύτητα 4.
Υλικά: 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ½ κουταλάκι στιγμιαίο καφέ 1 κουταλιά κακάο 2 αυγά 1 κουταλιά ζάχαρη 1 κουταλιά κορν φλάουρ 2 μεζούρες κρέμα γάλακτος 2 ½ μεζούρες γάλα   Εκτέλεση: Βάζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια στον κάδο και αναμειγνύουμε στην ταχύτητα 8 για 10 δευτερόλεπτα να γίνει σκόνη. Προσθέτουμε…
Υλικά για τη ζύμη: 250 γρ. αλεύρι  125 γρ. βούτυρο ½ κουταλάκι αλάτι 1 κουταλιά ζάχαρη 1 βανίλια άρωμα 1 μεζούρα νερό   Υλικά για την κρέμα λεμονιού: 150 γρ. ζάχαρη 60 γρ. βούτυρο 2 αυγά ολόκληρα 1 κρόκος το χυμό από 3 λεμόνια και τη φλούδα τους τριμμένη   …
Υλικά: Ποσότητα μέχρι 10 ασπράδια αυγών    Εκτέλεση: Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο, τον οποίο έχουμε καθαρίσει και στεγνώσει πολύ καλά. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και ρυθμίζουμε 1 λεπτό για το κάθε ασπράδι (δηλ. 5 ασπράδια - 5 λεπτά, 7 ασπράδια - 7 λεπτά κ.ο.κ) στην ταχύτητα 2,5.   Σημείωση…
Υλικά: 250 γρ. μαργαρίνη 5 μεζούρες ζάχαρη 2 ½ μεζούρες κακάο 1 ½  μεζούρα γάλα εβαπορέ ½ μεζούρα κονιάκ 1 αυγό   Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο και βράζουμε για 5 λεπτά, στους 100° C, ταχύτητα 4.
Υλικά για τη ζύμη: 125 γρ. μαργαρίνη 2 μεζούρες ζάχαρη 4 αυγά 3 μεζούρες φαριν απ 2 βανίλιες άρωμα   Υλικά για τη γέμιση: 4 - 5 μήλα 125 γρ. μαργαρίνη 2 μεζούρες ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας κανέλλα μερικά καρύδια (ψίχα)   Εκτέλεση: Λιώνουμε τα 125 γρ. της μαργαρίνης σε…
Υλικά για τη ζύμη: 2 μεζούρες ηλιέλαιο 1 μεζούρα λευκό κρασί ½ μεζούρα ζάχαρη 500 γρ. περίπου φαρίν απ λίγη κανέλλα   Υλικά για τη γέμιση: 3 μήλα 2 μεζούρες καρύδια τριμμένα 1 μεζούρα ζάχαρη 2 φρυγανιές τυποποιημένες λίγη κανέλλα   Εκτέλεση: Βάζουμε στον κάδο το λάδι, το κρασί, τη…
Υλικά: 3 πακέτα σφολιατίνια 2 κρέμες στιγμής γιώτης (άνθος αραβοσίτου) 1 σαντιγύ alsa top (μεγάλο κουτί) 1 λίτρο γάλα φρέσκο ζάχαρη άχνη και κανέλλα για διακόσμηση    Εκτέλεση: Σε μέτριο πυρέξ στρώνουμε τα μισά σφολιατίνια. Βάζουμε στον κάδο το γάλα, τη σκόνη alsa top και τις κρέμες στιγμής και αναμειγνύουμε…
Υλικά: 2 ½  μεζούρες σιμιγδάλι ψιλό 2 ½ μεζούρες αλεύρι 2 ½  μεζούρες ζάχαρη 5 αυγά 2 βανίλιες άρωμα 1 ½  κουταλάκια μπέικιν πάουντερ 1 δόση σαντιγύ    Υλικά για το σιρόπι:  1 ½ μεζούρα ρούμι 6 μεζούρες ζάχαρη 4 ½ μεζούρες νερό   Εκτέλεση: Βάζουμε στον κάδο τα αυγά,…
Υλικά για τη σοκολάτα: 1 κουβερτούρα 2 κουταλιές σούπας λάδι   Βράζουμε για 3 λεπτά, στους 90° C, ταχύτητα 3 και αδειάζουμε σε μπωλ.   Υλικά για τη ζύμη: 3/4 βιτάμ 2 μεζούρες ζάχαρη 5 μεζούρες αλεύρι 3 κρόκους αυγών 2 βανίλιες άρωμα 1/4  μεζούρας λικέρ Grand Manier   Εκτέλεση:…
Υλικά: 1 βραστό κέικ σοκολάτας (βλ. συνταγή) 1 δόση σαντιγύ (με ½ λίτρο γάλα) 1 βαζάκι μαρμελάδα βύσσινο ή βατόμουρο σοκολάτα κουβερτούρα κερασάκια (προαιρετικά)   Εκτέλεση: Ψήνουμε το κέικ σε ταψάκι στρογγυλό (μέγεθος μεγάλης τούρτας) για να το χρησιμοποιήσουμε σαν παντεσπάνι. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να…
Υλικά: 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 250 γρ. ζάχαρη 100 γρ. βούτυρο φυτικό ½ μεζούρα κονιάκ 4 αυγά 1 φακελάκι βανίλια 80 γρ. καρύδια 180 γρ. φαρίνα 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι   Υλικά για το γλάσο: 75 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 170 γρ. ζάχαρη 100 γρ. μαργαρίνη 1…
Υλικά: 4 αυγά 4 μεζούρες φαριν απ 4 μεζούρες ζάχαρη χυμό ενός λεμονιού 1 βανίλια άρωμα 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ   Εκτέλεση: Βάζουμε στον κάδο τη ζάχαρη και τα αυγά και ρυθμίζουμε για 2 λεπτά στην ταχύτητα 6. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αναμειγνύουμε στην ταχύτητα 6 για 30 δευτερόλεπτα.…
Υλικά: 1 βιτάμ 1 φαρίνα κόκκινη 2 αυγά 1/4  μεζούρας γάλα 1/5 μεζούρας κονιάκ 2 μεζούρες ζάχαρη 1 ξύσμα λεμονιού 1 βανίλια άρωμα 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ 500 γρ. μαρμελάδα βερύκοκκο   Εκτέλεση: Βάζουμε στον κάδο τη ζάχαρη και την αλέθουμε στην ταχύτητα 9 για 1 λεπτό για…
Υλικά: 200 γρ. ζάχαρη 7 μεζούρες γάλα φλούδα ενός πορτοκαλιού 250 γρ. σιμιγδάλι 4 αυγά ½  μεζούρα κονιάκ 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα 300 γρ. σταφίδες    Υλικά για την καραμέλα: 1 μεζούρα ζάχαρη 1 κουταλιά νερό 1 κουταλιά χυμό λεμονιού   Εκτέλεση: Βάζουμε στον κάδο τη ζάχαρη και ανοίγουμε στη…
Υλικά: μία δόση μερέντα (βλ. συνταγή) μία δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής (βλ. συνταγή) 30 περίπου μικρά σουδάκια (βλ. συνταγή) σαντιγύ (προαιρετικά)    Εκτέλεση: Βράζουμε τη μερέντα και την αφήνουμε να κρυώσει. Βράζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και πριν κρυώσει βάζουμε ένα κουταλάκι γλυκού σε κάθε σουδάκι, αφού το ανοίξουμε με το μαχαίρι. Αναμειγνύουμε…
Υλικά για τη ζύμη: 5 κόκκους μαστίχα 2 μεζούρες νερό 4 μεζούρες ζάχαρη 1 μεζούρα λικέρ μαστίχα ή κουαντρώ 200 γρ. μαργαρίνη 2 βανίλιες άρωμα 5 μεζούρες αλεύρι 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ 4 αυγά 1 ½  μεζούρα ινδική καρύδα   Υλικά για το σιρόπι: 4 μεζούρες νερό 5 μεζούρες ζάχαρη 1…