Γλυκά
Το Thermomix λατρεύει την ζαχαροπλαστική. Φτιάχνει σε ελάχιστο χρόνο κρέμες, μαρμελάδες, κέικ, γλυκίσματα. Η παρασκευή τους είναι εύκολη και απλή χάρη στο thermomix.
- Κατηγορία: Γλυκά
Υλικά: 9 κουταλιές ζάχαρη 75 γρ. βούτυρο ανάλατο 9 κρόκους αυγών 1 φακελάκι βανίλια 6 κουταλιές σοκολάτα σκόνη 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ γάλα με κονιάκ για φούσκωμα των μπισκότων λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα καβουρδισμένα και αλεσμένα Εκτέλεση: Βάζουμε στον κάδο τη ζάχαρη και γυρίζουμε στην ταχύτητα 9 για 20…
- Κατηγορία: Γλυκά
Υλικά: 600 γρ. γάλα 180 γρ. ζάχαρη 120 γρ. αλεύρι 2 αυγά 150 γρ. μαργαρίνη 2-3 βανίλιες Εκτέλεση: Βάζουμε στον κάδο του Thermomix όλα τα υλικά και ρυθμίζουμε για 7 λεπτά, στους 100° C, ταχύτητα 4.
- Κατηγορία: Γλυκά
Υλικά: 1 μεζούρα αλεύρι 2 αυγά ολόκληρα, 2 κρόκοι αυγών 1 ½ μεζούρες ζάχαρη ½ λίτρο γάλα 1 βανίλια άρωμα ελάχιστο αλάτι Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο και ρυθμίζουμε 7 λεπτά, στους 100° C βαθμούς, ταχύτητα 4.
- Κατηγορία: Γλυκά
Υλικά: 8 μεζούρες γάλα φρέσκο 2 μεζούρες ζάχαρη 2 μεζούρες αλεύρι 1 μεζούρα κορν φλάουρ 2 βανίλιες άρωμα 100 γρ. μαργαρίνη Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο και ρυθμίζουμε για 8 λεπτά, στους 100° C, ταχύτητα 4.
- Κατηγορία: Γλυκά
Υλικά: 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ½ κουταλάκι στιγμιαίο καφέ 1 κουταλιά κακάο 2 αυγά 1 κουταλιά ζάχαρη 1 κουταλιά κορν φλάουρ 2 μεζούρες κρέμα γάλακτος 2 ½ μεζούρες γάλα Εκτέλεση: Βάζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια στον κάδο και αναμειγνύουμε στην ταχύτητα 8 για 10 δευτερόλεπτα να γίνει σκόνη. Προσθέτουμε…
- Κατηγορία: Γλυκά
Υλικά για τη ζύμη: 250 γρ. αλεύρι 125 γρ. βούτυρο ½ κουταλάκι αλάτι 1 κουταλιά ζάχαρη 1 βανίλια άρωμα 1 μεζούρα νερό Υλικά για την κρέμα λεμονιού: 150 γρ. ζάχαρη 60 γρ. βούτυρο 2 αυγά ολόκληρα 1 κρόκος το χυμό από 3 λεμόνια και τη φλούδα τους τριμμένη …
- Κατηγορία: Γλυκά
Υλικά: Ποσότητα μέχρι 10 ασπράδια αυγών Εκτέλεση: Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο, τον οποίο έχουμε καθαρίσει και στεγνώσει πολύ καλά. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και ρυθμίζουμε 1 λεπτό για το κάθε ασπράδι (δηλ. 5 ασπράδια - 5 λεπτά, 7 ασπράδια - 7 λεπτά κ.ο.κ) στην ταχύτητα 2,5. Σημείωση…
- Κατηγορία: Γλυκά
Υλικά: 250 γρ. μαργαρίνη 5 μεζούρες ζάχαρη 2 ½ μεζούρες κακάο 1 ½ μεζούρα γάλα εβαπορέ ½ μεζούρα κονιάκ 1 αυγό Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο και βράζουμε για 5 λεπτά, στους 100° C, ταχύτητα 4.
- Κατηγορία: Γλυκά
Υλικά για τη ζύμη: 125 γρ. μαργαρίνη 2 μεζούρες ζάχαρη 4 αυγά 3 μεζούρες φαριν απ 2 βανίλιες άρωμα Υλικά για τη γέμιση: 4 - 5 μήλα 125 γρ. μαργαρίνη 2 μεζούρες ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας κανέλλα μερικά καρύδια (ψίχα) Εκτέλεση: Λιώνουμε τα 125 γρ. της μαργαρίνης σε…
- Κατηγορία: Γλυκά
Υλικά για τη ζύμη: 2 μεζούρες ηλιέλαιο 1 μεζούρα λευκό κρασί ½ μεζούρα ζάχαρη 500 γρ. περίπου φαρίν απ λίγη κανέλλα Υλικά για τη γέμιση: 3 μήλα 2 μεζούρες καρύδια τριμμένα 1 μεζούρα ζάχαρη 2 φρυγανιές τυποποιημένες λίγη κανέλλα Εκτέλεση: Βάζουμε στον κάδο το λάδι, το κρασί, τη…
- Κατηγορία: Γλυκά
Υλικά: 3 πακέτα σφολιατίνια 2 κρέμες στιγμής γιώτης (άνθος αραβοσίτου) 1 σαντιγύ alsa top (μεγάλο κουτί) 1 λίτρο γάλα φρέσκο ζάχαρη άχνη και κανέλλα για διακόσμηση Εκτέλεση: Σε μέτριο πυρέξ στρώνουμε τα μισά σφολιατίνια. Βάζουμε στον κάδο το γάλα, τη σκόνη alsa top και τις κρέμες στιγμής και αναμειγνύουμε…
- Κατηγορία: Γλυκά
Υλικά: 2 ½ μεζούρες σιμιγδάλι ψιλό 2 ½ μεζούρες αλεύρι 2 ½ μεζούρες ζάχαρη 5 αυγά 2 βανίλιες άρωμα 1 ½ κουταλάκια μπέικιν πάουντερ 1 δόση σαντιγύ Υλικά για το σιρόπι: 1 ½ μεζούρα ρούμι 6 μεζούρες ζάχαρη 4 ½ μεζούρες νερό Εκτέλεση: Βάζουμε στον κάδο τα αυγά,…
- Κατηγορία: Γλυκά
Υλικά για τη σοκολάτα: 1 κουβερτούρα 2 κουταλιές σούπας λάδι Βράζουμε για 3 λεπτά, στους 90° C, ταχύτητα 3 και αδειάζουμε σε μπωλ. Υλικά για τη ζύμη: 3/4 βιτάμ 2 μεζούρες ζάχαρη 5 μεζούρες αλεύρι 3 κρόκους αυγών 2 βανίλιες άρωμα 1/4 μεζούρας λικέρ Grand Manier Εκτέλεση:…
- Κατηγορία: Γλυκά
Υλικά: 1 βραστό κέικ σοκολάτας (βλ. συνταγή) 1 δόση σαντιγύ (με ½ λίτρο γάλα) 1 βαζάκι μαρμελάδα βύσσινο ή βατόμουρο σοκολάτα κουβερτούρα κερασάκια (προαιρετικά) Εκτέλεση: Ψήνουμε το κέικ σε ταψάκι στρογγυλό (μέγεθος μεγάλης τούρτας) για να το χρησιμοποιήσουμε σαν παντεσπάνι. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να…
- Κατηγορία: Γλυκά
Υλικά: 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 250 γρ. ζάχαρη 100 γρ. βούτυρο φυτικό ½ μεζούρα κονιάκ 4 αυγά 1 φακελάκι βανίλια 80 γρ. καρύδια 180 γρ. φαρίνα 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι Υλικά για το γλάσο: 75 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 170 γρ. ζάχαρη 100 γρ. μαργαρίνη 1…
- Κατηγορία: Γλυκά
Υλικά: 4 αυγά 4 μεζούρες φαριν απ 4 μεζούρες ζάχαρη χυμό ενός λεμονιού 1 βανίλια άρωμα 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ Εκτέλεση: Βάζουμε στον κάδο τη ζάχαρη και τα αυγά και ρυθμίζουμε για 2 λεπτά στην ταχύτητα 6. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αναμειγνύουμε στην ταχύτητα 6 για 30 δευτερόλεπτα.…
- Κατηγορία: Γλυκά
Υλικά: 1 βιτάμ 1 φαρίνα κόκκινη 2 αυγά 1/4 μεζούρας γάλα 1/5 μεζούρας κονιάκ 2 μεζούρες ζάχαρη 1 ξύσμα λεμονιού 1 βανίλια άρωμα 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ 500 γρ. μαρμελάδα βερύκοκκο Εκτέλεση: Βάζουμε στον κάδο τη ζάχαρη και την αλέθουμε στην ταχύτητα 9 για 1 λεπτό για…
- Κατηγορία: Γλυκά
Υλικά: 200 γρ. ζάχαρη 7 μεζούρες γάλα φλούδα ενός πορτοκαλιού 250 γρ. σιμιγδάλι 4 αυγά ½ μεζούρα κονιάκ 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα 300 γρ. σταφίδες Υλικά για την καραμέλα: 1 μεζούρα ζάχαρη 1 κουταλιά νερό 1 κουταλιά χυμό λεμονιού Εκτέλεση: Βάζουμε στον κάδο τη ζάχαρη και ανοίγουμε στη…
- Κατηγορία: Γλυκά
Υλικά: μία δόση μερέντα (βλ. συνταγή) μία δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής (βλ. συνταγή) 30 περίπου μικρά σουδάκια (βλ. συνταγή) σαντιγύ (προαιρετικά) Εκτέλεση: Βράζουμε τη μερέντα και την αφήνουμε να κρυώσει. Βράζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και πριν κρυώσει βάζουμε ένα κουταλάκι γλυκού σε κάθε σουδάκι, αφού το ανοίξουμε με το μαχαίρι. Αναμειγνύουμε…
- Κατηγορία: Γλυκά
Υλικά για τη ζύμη: 5 κόκκους μαστίχα 2 μεζούρες νερό 4 μεζούρες ζάχαρη 1 μεζούρα λικέρ μαστίχα ή κουαντρώ 200 γρ. μαργαρίνη 2 βανίλιες άρωμα 5 μεζούρες αλεύρι 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ 4 αυγά 1 ½ μεζούρα ινδική καρύδα Υλικά για το σιρόπι: 4 μεζούρες νερό 5 μεζούρες ζάχαρη 1…