Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκά

Το Thermomix λατρεύει την ζαχαροπλαστική. Φτιάχνει σε ελάχιστο χρόνο κρέμες, μαρμελάδες, κέικ, γλυκίσματα. Η παρασκευή τους είναι εύκολη και απλή χάρη στο thermomix.  

Υλικά: 150 γρ. ζάχαρη 300 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα 1/4 μεζούρας ανθόνερο 1/4  μεζούρας κονιάκ   Εκτέλεση: Βάζουμε στον κάδο τη ζάχαρη και ανοίγουμε στην ταχύτητα 9 για 20 δευτερόλεπτα να γίνει άχνη. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανοίγουμε στην ταχύτητα 6 για 10 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το ανθόνερο και το κονιάκ και ανοίγουμε στην…
Υλικά για τη ζύμη: 150 γρ. Βούτυρο φυτικό 1 κουταλιά ζάχαρη 1 Κρόκο αυγού 4 κουταλιές νερό μια πρέζα αλάτι 300 γρ. φαρίνα κόκκινη   Βάζουμε στον κάδο το βούτυρο, τη ζάχαρη, τον κρόκο, το νερό, το αλάτι και χτυπάμε στην ταχύτητα 5 για 10 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το αλεύρι και…
Υλικά: 2 κουταλιές σούπας φυτικό βούτυρο 1 λίτρο φρέσκο γάλα 2 μεζούρες σιμιγδάλι ψιλό 3 ½ μεζούρες ζάχαρη 4 αυγά 2 βανίλιες άρωμα 1 πακέτο φύλλο κρούστας (μπακλαβά) 150 γρ. φυτίνη (για τα φύλλα)   Υλικά για το σιρόπι: 7 μεζούρες ζάχαρη 5 μεζούρες νερό χυμό ενός λεμονιού   Εκτέλεση:…
Υλικά: 125 γρ. ζάχαρη 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 1 ½ μεζούρα νερό 100 γρ. βούτυρο ανάλατο 30 γρ. αλεύρι φαρίνα 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος 4 αυγά    Υλικά για το γλάσο: 130 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 2/3 μεζούρας νερό 1 κουταλάκι βούτυρο   Εκτέλεση: Βάζουμε στον κάδο τη ζάχαρη και τη…
Υλικά: 4 αυγά 1 ½  μεζούρες καρύδα 3 μεζούρες ζάχαρη 200 γρ. μαργαρίνη 3 μεζούρες γάλα εβαπορέ 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ 3 μεζούρες σιμιγδάλι ψιλό 3 μεζούρες αλεύρι 1 μικρό κομματάκι λεμόνι   Εκτέλεση: Βάζουμε στον κάδο τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ρυθμίζουμε 3 λεπτά…
Υλικά: 2 κουτιά ζελέ στιγμής 1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής (βλ. συνταγή) 1 πακέτο σφολιατίνια φρούτα (κονσέρβα ή φρέσκα)   Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε το ζελέ και το αφήνουμε στο ψυγείο σε φόρμα να πήξει λίγο. Μόλις πήξει τόσο, ώστε να κρατάει τα φρούτα, τα τοποθετούμε στην επιφάνεια του ζελέ. Εν τω μεταξύ,…
Υλικά: 1 κιλό μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια 100 γρ. ζάχαρη ½  μεζούρα νερό 1 κουταλιά χυμό λεμονιού 1 κουταλάκι κανέλα   Υλικά για τη ζύμη: 150 γρ. βούτυρο ανάλατο 150 γρ. ζάχαρη 300 γρ. αλεύρι φαρίνα 1 πρέζα αλάτι    Υλικά για την κρέμα: 4 μεζούρες γάλα…
Υλικά: 500 γρ. καταΐφι 125 γρ. μαργαρίνη Ανοίγουμε το καταΐφι να ξεκολλήσει και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Περιχύνουμε τη μαργαρίνη λιωμένη κουταλιά-κουταλιά. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.   Υλικά για το σιρόπι: 1 κιλά ζάχαρη 8 μεζούρες νερό λίγο χυμό λεμονιού   Βάζουμε όλα τα υλικά…
Υλικά: 6 μεζούρες αλεύρι 2 μεζούρες καρύδια ψιλοκομμένα 5 μεζούρες ζάχαρη 125 γρ. μαργαρίνη 4 αυγά 1 βανίλια άρωμα 1 κουταλάκι γλυκού κακάο ½  κουταλάκι γλυκού σόδα διαλυμένη σε ½ μεζούρα λικέρ ή κονιάκ 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κεσεδάκι γιαούρτι   Υλικά για το σιρόπι: 4 μεζούρες ζάχαρη…
Υλικά: 2 μεζούρες ζάχαρη 250 γρ. μαργαρίνη 6 μεζούρες αλεύρι 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1 μεζούρα χυμό πορτοκαλιού 5 αυγά 1 μεζούρα σταφίδες ξανθές 1 μεζούρα σταφίδες μαύρες 1 μεζούρα δαμάσκηνα μαύρα γλυκά 2 μεζούρες αμύγδαλα ασπρισμένα   Εκτέλεση: Βγάζουμε το κουκούτσι από τα δαμάσκηνα και τα κόβουμε στα τέσσερα.…
Υλικά για το γλάσο: 250 γρ. μαργαρίνη 2 ½  μεζούρες χυμό πορτοκάλι 5 μεζούρες ζάχαρη ½  μεζούρα λικέρ μανταρίνι ή κονιάκ μισό πορτοκάλι με τη φλούδα τριμμένο πολύ καλά Υλικά για τη ζύμη: 4 αυγά 4 μεζούρες φαρίνα κόκκινη 1 ½  κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ 2 βανίλιες άρωμα   Εκτέλεση:…
Υλικά: 4 αυγά 4 μεζούρες ζάχαρη 5 μεζούρες αλεύρι 2 μεζούρες γάλα 2 μεζούρες καρύδια χοντροκομμένα 200 γρ. μαργαρίνη 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ 2 κουταλιές σούπας κανέλλα ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο    Εκτέλεση: Βάζουμε στον κάδο τα αυγά, τη ζάχαρη, το γάλα, τη μαργαρίνη, το μοσχοκάρυδο, την κανέλλα και ρυθμίζουμε για…
Υλικά: 2 μεζούρες ηλιέλαιο 3 μεζούρες ζάχαρη 5 μεζούρες αλεύρι (φαρίνα) 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 2 μεζούρες σταφίδες 2 μεζούρες καρύδια και 2 μεζούρες καρότα ψιλοκομμένα στο Thermomix 1 φέτα πορτοκάλι (μαζί με τη φλούδα) χυμό από 1 πορτοκάλι 1 κουταλάκι σόδα 4 αυγά 2 κουταλάκια κανέλλα   Εκτέλεση: Ψιλοκόβουμε…
Υλικά: 5 αυγά 250 γρ. μαργαρίνη 4 μεζούρες ζάχαρη 2 μεζούρες χυμό πορτοκάλι 2 κουταλιές σούπας ξύσμα πορτοκαλιού 2 βανίλιες άρωμα 1 φαρίνα κόκκινη   Εκτέλεση: Βάζουμε στον κάδο τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και ρυθμίζουμε για 3 λεπτά στην ταχύτητα 2,5 να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά, το…
Υλικά για το γλάσο: 250 γρ. μαργαρίνη 2 ½ μεζούρες νερό 5 μεζούρες ζάχαρη ½ μεζούρα κονιάκ 1 μεζούρα κακάο   Υλικά για τη ζύμη: 4 αυγά 4 μεζούρες φαρίνα κόκκινη 1 ½  κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ   Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο στον κάδο και ρυθμίζουμε…
Υλικά: 500 γρ. αλεύρι (250 γρ. φαριν απ και 250 γρ. για όλες τις χρήσεις) 250 γρ. βούτυρο γάλακτος 3 μεζούρες ζάχαρη 1 κρόκο αυγού 1/4  μεζούρας κονιάκ 1/3  μεζούρας χυμό πορτοκαλιού    Εκτέλεση: Βάζουμε στον κάδο τη ζάχαρη και την κάνουμε άχνη πιέζοντας το κουμπί turbo για ένα λεπτό.…
Υλικά: 2 αυγά 2 μεζούρες λάδι ελιάς 2 μεζούρες σπορέλαιο 3 ½ μεζούρες ζάχαρη 2 βανίλιες άρωμα το χυμό ενός λεμονιού 1 ξύσμα λεμονιού 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα 1/4 μεζούρας κακάο 600 γρ. αλεύρι φαρίν απ (ζύμη μέτρια)   Εκτέλεση: Βάζουμε στον κάδο τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη,…
Υλικά: 600 -700 γρ. αλεύρι 2 μεζούρες ζάχαρη 125 γρ. βούτυρο φρέσκο γάλακτος 15 γρ. αμμωνία ½  μεζούρας γάλα φρέσκο 2 βανίλιες 4 αυγά   Εκτέλεση: Βάζουμε στον κάδο τη ζάχαρη και ρυθμίζουμε για ένα λεπτό, ταχύτητα 9, να γίνει άχνη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά και τις…
Υλικά: 330 γρ. φυτίνη ή βούτυρο γάλακτος 2/3 μεζούρας ζάχαρη άχνη 1/3  μεζούρας κονιάκ ή ούζο 1 κρόκο αυγού 670 γρ. αλεύρι μαλακό 100 γρ. αμύγδαλα 600 γρ. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα   Εκτέλεση: Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα και τα καβουρντίζουμε. Βάζουμε στον κάδο το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το ούζο…
Υλικά: 600 γρ. αλεύρι 500 γρ. βούτυρο γάλακτος 500 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα ½  μεζούρα κονιάκ 1 μεζούρα άχνη ζάχαρη 1 μεζούρα σιμιγδάλι ψιλό 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1 αυγό ζάχαρη άχνη για τύλιγμα    Εκτέλεση: Βάζουμε στον κάδο τη ζάχαρη και το βούτυρο και ρυθμίζουμε για 5 λεπτά στην…
Σελίδα 1 από 3