Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Πατατόσουπα (Parmentier)

Πατατόσουπα (Parmentier)

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Μερίδες: 6

Υλικά:

  • 8 μέτριες πατάτες (ξεφλουδισμένες&μικρά κομμάτια)
  • 3 πράσα σε ροδέλες(μόνο το λευκό)
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 8 φέτες μπέικον
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 ποτήρια του νερού νερό

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και σωτάρουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα πράσα, τις 4 φέτες μπέικον χοντροκομμένο και προσθέτουμε το νέρο. Όταν βράσουν οι πατάτες, τα περνάμε όλα από το μπλέντερ. Τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι,πιπέρι για να πάρει μια βράση. Στο τέλος ρίχνουμε από πάνω το ψιλοκομμένο μπέικον αφού πρώτα το έχουμε σωτάρει.

 

Σημείωση

Εάν θέλουμε προσθέτουμε 1 κύβο ζωμό κότας για πιο έντονη γεύση.
Για γαρνίρισμα μπορούμε να βάλουμε μαϊντανό ή σχινόπρασο αντί για μπέικον.
Δημοσιευμένο στο Σούπες Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1992 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ντοματόσουπα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Σούπες Πατατόσουπα (Parmentier)