Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Κρεμμυδόσουπα

Κρεμμυδόσουπα

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Μερίδες: 4

Υλικά:

  • 6 κρεμμύδια ξερά σε μισοφέγγαρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 4 ποτήρια του νερού νερό
  • 1 κύβο ζωμό μοσχαριού
  • 2 φέτες ψωμί του τόστ
  • 50 γρ. σκληρό τυρί

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και λίγο αλάτι μέχρι να χρυσαφίσουν. Προσθέτουμε τα σκόρδα, δάφνη, θυμάρι και τα σβήνουμε με λευκό κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε το ζωμό που το έχουμε διαλύσει σε ένα λίτρο νερό, αλάτι, πιπέρι. Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Κόβουμε το ψωμί διαγώνια και το ψήνουμε στην τοστιέρα. Σερβίρουμε την σούπα μας και προσθέτουμε το ψωμί και το τυρί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 220ο περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα (γκραντιναριστεί)

 

Σημείωση

Πρέπει να προσέξουμε με το αλάτι γιατί ήδη ο ζωμός έχει.
Δημοσιευμένο στο Σούπες Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1159 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κρεατόσουπα Μινεστρόνε »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Σούπες Κρεμμυδόσουπα