Μερίδες: 4
Υλικά:
- 1 κοτόπουλο (1κιλού)
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
- 2 πατάτες (καρεδάκια)
- 2 καρότα (καρεδάκια)
- 2 κλωνάρια σέλερυ
- 2 κολοκυθάκια (καρεδάκια)
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 αυγά
- Χυμός 1 λεμονιού
- 10 κόκκους πιπέρι
- 1 κ.σ. κορν φλάουερ
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό λίγο παραπάνω από την μέση, μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα φύλλα δάφνης, 1 ολόκληρο κρεμμύδι, 10 κόκκους πιπέρι. Αν χρειαστεί το ξαφρίζουμε. Μόλις γίνει το κοτόπουλο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα το κόβουμε σε μερίδες ή το ξεψαχνίζουμε. Στη συνέχεια σουρώνουμε το ζουμί. Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 σφηνάκι λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και το σέλερυ. Προσθέτουμε το ζουμί, αλάτι, πιπέρι και το κοτόπουλο αν το έχουμε ξεψαχνίσει. Το αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνουν τα λαχανικά. Χτυπάμε τα αυγά, με το χυμό λεμονιού, το κορν φλάουερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζουμί από την κατσαρόλα μέχρι να πάρει θερμοκρασία. Και το βάζουμε στην κατσαρόλα για να πάρει μια βράση.