Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Γιουβαρλάκια

Γιουβαρλάκια

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(2 ψήφοι)

Μερίδες: 4-5

Υλικά:

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 μικρά κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 3 καρότα
  • 2 κολοκυθάκια μέτρια καρέδακια(σχήμα ζαριού)
  • 2 πατάτες μέτρια καρεδάκια
  • 4 κ. σ. ρύζι γλασσέ
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού άνηθο
  • ½ φλυτζάνι τασγιού μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • Χυμό 1 λεμονιού

 

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, μαΪντανό ,το μισό άνηθο, ρύζι, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, 1 αυγό, 1 καρότο τριμμένο και τα πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι την μέση και όταν πάρει βράση, προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια αφού πρώτα τα έχουμε περάσει από  αλεύρι. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 45 λέπτα και μέτα προσθέτουμε τα καρότα (σε καρεδάκια), τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε άλλα 15 λεπτά μέχρι να βράσουν. Στη συνέχεια χτύπαμε τα 2 αυγά με το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε σιγά σιγά ζουμί από τα γιουβαρλάκια, τον υπόλοιπο άνηθο και τα ανακατεύουμε. Τέλος τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα για να πάρουν όλα μια βράση.

 

Σημείωση

Εάν θέλουμε προσθέτουμε 1 κύβο κότας.
Για να βγεί η σούπα μας πιο πηχτή προσθέτουμε 1 κ.σ. κορν φλάουερ στο αυγολέμονο.
Δημοσιευμένο στο Σούπες Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 2439 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βελουτέ σούπα κουνουπιδιού Κοτόσουπα »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.