Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Σάλτσα πέστο ρόκας

Σάλτσα πέστο ρόκας

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(5 ψήφοι)

Υλικά:

  • 2 σκελίδες σκόρδο (χωρίς φύτρα)
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 150 γρ. extra παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 20 μεγάλα φύλλα ρόκας
  • 30 γρ. κουκουνάρι ή καρύδι ή κάσιους

 

Εκτέλεση:

Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πολτός.

 

Σημείωση

Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε ζυμαρικά, κρεατικά, ριζότα, ψαρικά.
Να προσέξουμε να είναι φρέσκα, καταπράσινα τα φύλλα ρόκα και το λάδι μας να είναι καλό γιατί θα πικρίσει η σάλτσα μας.
Αν δεν έχουμε καλό λάδι μπορούμε να προσθέσουμε 50 γρ. ηλιέλαιο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Δημοσιευμένο στο Σάλτσες Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 2831 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βούτυρο με γαρίδες Σάλτσα πέστο βασιλικού »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Σάλτσες Σάλτσα πέστο ρόκας