Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Σάλτσα μανιταριών

Σάλτσα μανιταριών

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(3 ψήφοι)

Μερίδες: 4

Υλικά:

  • 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε ροδέλες
  • 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους σε ροδέλες
  • 100 γρ. πορτομπέλο σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. μαυροδάφνη
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι, ύστερα προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Όταν σωταριστούν τα σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε το ζωμό, 1 ποτήρι του νερού νερό, κρέμα γαλάκτος, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

 

Σημείωση

Τη χρησιμοποιούμε συνήθως σε συνταγές με κοτόπουλο και μοσχάρι.
Προσέχουμε το αλάτι μας γιατί έχουμε προσθέσει το ζωμό.

Δημοσιευμένο στο Σάλτσες Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 2686 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σάλτσα μαρουλιού

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Σάλτσες Σάλτσα μανιταριών