Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Ολλαντέζ

Ολλαντέζ

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(1 Ψήφος)

Υλικά:

  • 1 σφηνάκι κρύο νερό
  • 1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 5 κόκκους μαύρο πιπέρι σπασμένο
  • 250 γρ.  ζωικό βούτυρο
  • 4 κρόκους αυγών
  • ½ χυμό λεμονιού
  • Αλάτι

 

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει (όχι να παγώσει). Στη συνέχεια το βούτυρο θα διαχωριστεί από το γάλα του και με μια κουτάλα παίρνουμε σιγά σιγά χωρίς να το ανακατέψουμε μόνο το βούτυρο (αυτή η διαδικασία λέγεται λαμπικαρισμένο ή γλαριφιέ).  Σε άλλο κατσαρολάκι βάζουμε το ξύδι, κόκκους πιπεριού, νερό και το αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ σε χαμηλή φωτιά, το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Κάνουμε ένα  μπεν μαρί δηλαδή βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε από πάνω ένα μπώλ μεταλλικό ή πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε τους κρόκους, ξύδι και το χτυπάμε με ένα σύρμα συνέχεια για 2-3 λεπτά . Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Πριν την σερβίρουμε βάζουμε αλάτι και το λεμόνι.

 

Σημείωση

Την χρησιμοποιούμε σε ψάρια.
Η σάλτσα αυτή είναι η βάση για  πολλές παραλλαγές.
Δημοσιευμένο στο Σάλτσες Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1549 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μαγιονέζα Γρήγορη Μπεαρνέζ »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.