Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(3 ψήφοι)

Υλικά:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Λευκό πιπέρι
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 2 κρόκοι αυγών

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι σε μια κατσαρόλα και τα σωταρούμε με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν ξανθύνει το αλεύρι προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα αφού πρώτα το έχουμε χλιαρύνει σε ένα άλλο σκεύος και τα χτυπάμε με ένα σύρμα. Όταν αρχίζει και κοχλάζει το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε ένα ένα τους κρόκους ανακατεύωντας γρήγορα. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

 

Σημείωση

Πρέπει να είναι χλιαρό το γάλα για να μην καούμε όταν το προσθέτουμε στο αλεύρι.
Μπορούμε όσο θέλουμε να σκουρύνουμε το αλεύρι με αποτέλεσμα να σκουρύνει και η μπεσαμέλ μας.
Τη μπεσαμέλ μπορούμε να την διατηρήσουμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο το πολύ 4 μέρες.
Δημοσιευμένο στο Σάλτσες Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 2114 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Κουλί ντομάτας »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.