Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Μπεαρνέζ

Μπεαρνέζ

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(2 ψήφοι)

Υλικά:

  • 2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 20 γρ. εστραγκόν
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 10 κόκκους μαύρο πιπέρι σπασμένο
  • 4 κρόκους αυγών
  • ½ σφηνάκι νερό
  • 250 γρ. ζωικό βούτυρο
  • ½ χυμό λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει (όχι να παγώσει). Στη συνέχεια το βούτυρο θα διαχωριστεί από το γάλα του και με μια κουτάλα παίρνουμε σιγά σιγά χωρίς να το ανακατέψουμε μόνο το βούτυρο (αυτή η διαδικασία λέγεται λαμπικαρισμένο ή γλαριφιέ). Σε άλλο κατσαρολάκι βάζουμε το ξύδι, κρεμμύδι, κόκκους πιπεριού,10γρ εστραγκόν και το αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ σε χαμηλή φωτιά,το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Κάνουμε ένα  μπεν μαρί δηλαδή βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε από πάνω ένα μπώλ μεταλλικό ή πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε τους κρόκους, νερό, ξύδι και το χτυπάμε με ένα σύρμα συνέχεια για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο μέχρι να γίνει σαν μια αραιή μαγιονέζα. Τέλος  προσθέτουμε στην σάλτσα μας το υπόλοιπο εστραγκόν, αλάτι, πιπέρι και πριν  το σερβίρουμε βάζουμε το λεμόνι.

 

Σημείωση

Δεν αφήνουμε ποτέ το σύρμα μας μέσα στην σάλτσα μας γιατί θα κόψει.
Την χρησιμοποιούμε σε κρεατικά και πουλερικά.
Αυτή η σάλτσα είναι η βάση για  πολλές παραλλαγές.
Δημοσιευμένο στο Σάλτσες Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1485 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γρήγορη Μπεαρνέζ Βούτυρο καραβίδας »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.