Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Μαγιονέζα

Μαγιονέζα

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(2 ψήφοι)

Υλικά:

  • 4 κρόκους αυγών
  • 600 ml σπορέλαιο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 σφηνάκι νερό

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπωλ τους κρόκους, την μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και τα χτυπάμε καλά μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Προσθέτουμε το ξύδι συνεχίζουμε να τα χτυπάμε, ύστερα προσθέτουμε το λεμόνι και πάλι τα χτυπάμε και τέλος το νερό.

 

Σημείωση

Την χρησιμοποιούμε σαν βάση για πολλές παραλλάγες.
Δημοσιευμένο στο Σάλτσες Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1205 φορές

Σχετικές συνταγές (ανά ετικέτα)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μαγιονέζα χαμηλών θερμίδων Ολλαντέζ »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.