Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Γρήγορη Μπεαρνέζ

Γρήγορη Μπεαρνέζ

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(1 Ψήφος)

Υλικά:

  • 4 κ.σ. ξύδι άσπρο από κρασί
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το άσπρο)
  • 4-5 φυλλαράκια φρέσκα εστραγκόν ή αποξηραμένα
  • 2 κρόκους αυγών
  • 125 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ξύδι, τα κρεμμυδάκια, πιπέρι, εστραγκόν να πάρουν βράση και να μειωθούν στο 1/3 τα υγρά του. Τα σουρώνουμε (κρατάμε το ζωμό) και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στην συνέχεια βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό (λίγο πιο πάνω από την μέση) που βράζει με ένα πυρίμαχο σκεύος από πάνω (όπως το μπεν μαρί ), προσθέτουμε τους κρόκους και τον ζωμό που έχει κρυώσει και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι  μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

 

Σημείωση

Την χρησιμοποιούμε σε κρεατικά και πουλερικά
Δημοσιευμένο στο Σάλτσες Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1810 φορές

Σχετικές συνταγές (ανά ετικέτα)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ολλαντέζ Μπεαρνέζ »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Σάλτσες Γρήγορη Μπεαρνέζ