Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Βούτυρο καραβίδας

Βούτυρο καραβίδας

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Υλικά:

  • 300 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • 1 μικρό καρότο σε κυβάκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε κυβάκια
  • 12 καραβίδες φρέσκες
  • 70 γρ. κονιάκ
  • 200 γρ. λευκό κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι ,πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το καρότο, κρεμμύδι και τα σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε τα λαχανικά μας από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε ένα μπώλ. Σωτάρουμε με το ίδιο λάδι τις καραβίδες, σβήνουμε με κονιάκ αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκόολ και στην συνέχεια προσθέτουμε το κρασί. Ύστερα βάζουμε ξανά το καρότο, κρεμμύδι, την δάφνη, θυμάρι, πάπρικα και τα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να βράσουν περίπου 10'. Τέλος τα χτυπάμε όλα στο μπλέντερ μαζί με μαλακωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα, έπειτα το περνάμε από μια ψιλή σίτα σιγά σιγά για να βγάλουμε το βούτυρο. Αυτό το μίγμα το τοποθέτουμε σε μια διαφανή μεβράνη και το τυλίγουμε σαν καραμέλα και το διατηρούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη,

 

Σημείωση

Μπορούμε να την αλείψουμε σε καναπεδάκι, ή να αρωματίσουμε   μια σάλτσα ψαριού ή να τη βάλουμε σε ψητό ψάρι
Δημοσιευμένο στο Σάλτσες Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1445 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μπεαρνέζ Βούτυρο με αρωματικά χόρτα »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Σάλτσες Βούτυρο καραβίδας