Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Φαρφάλες με γαρίδες και σαφράν

Φαρφάλες με γαρίδες και σαφράν

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Μερίδες: 6-7

Υλικά:

  • 500 γρ. φαρφάλες
  • 300 γρ. γαριδάκι ψιλό
  • 1 φοινόκιο σε ψιλές ροδέλες
  • 1/3 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 1 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 αστεροειδή γλυκάνισο (ή κανονικό)
  • 2 λεμόνια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και βράζουμε τις γαρίδες για 3' - 4'. Τις βγάζουμε τις γαρίδες από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στο ζωμό που έχουμε στην κατσαρόλα προσθέτουμε τις φαρφάλες, τον γλυκάνισο και το σαφράν και τα βράζουμε για 7' - 8'. Μόλις γίνουν τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάζουμε τις φαρφάλες στις γαρίδες και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το μάραθο, τον μαϊντανό, το φοινόκιο, κάπαρη, αλάτι, πιπέρι, λάδι και τέλος το λεμόνι το οποίο έχουμε καθαρίσει την φλούδα του και τα κουκούτσια και το έχουμε ψιλοκόψει.

 

Σημείωση

Η σαλάτα μας διατηρείτε στο ψυγείο για 3 μέρες.
Είναι καλύτερα να την έχουμε ετοιμάσει αρκετή ώρα πριν την σερβίρουμε για να βγάλει καλύτερα τα αρώματα της.
Δημοσιευμένο στο Σαλάτες Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1590 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σαλάτα σίζαρ (Ceasar salad) Ταραμοσαλάτα »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Σαλάτες Φαρφάλες με γαρίδες και σαφράν