Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Φασολάδα

Φασολάδα

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Μερίδες: 4-6

Υλικά:

  • 500 γρ. φασόλια μέτρια
  • 2 κρεμμύδια ξέρα ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 200 γρ. σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 κ σ ντοματοπελτέ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 8 ποτήρια του νερού νερό(περίπου)

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό τα φασόλια και τα αφήνουμε τουλάχιστον για 8 ώρες. Στην συνέχεια αφήνουμε τα φασόλια να πάρουν μια βράση, έπειτα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια, τα κρεμμύδια, καρότα, σέλερυ και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 ώρες. 10 λεπτά πριν γίνουν τα φασόλια προσθέτουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι, το χυμό ντομάτας, τον πελτέ και το αφήνουμε μέχρι να χυλώσει.

 

Σημείωση

Εάν θέλουμε προσθέτουμε 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες 10 λεπτά πριν γίνει το φαγητό μας.
2 πρέζες μπούκοβο καυτερό.
Αν δεν θέλουμε να χυλώσει προσθέτουμε λίγο νέρο για να γίνει σούπα
Δημοσιευμένο στο Όσπρια Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1571 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Φάβα από κουκιά Φασόλια με ρύζι και τόνο »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.