Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Ρεβύθια

Ρεβύθια

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Μερίδες: 5-6

Υλικά:

  • 500 γρ. ρεβύθια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμός 1 λεμονιού

 

Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε απο το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια,την επόμενη μέρα αλλάζουμε το νερό και βάζουμε τα ρεβύθια να πάρουν μια βράση,πετάμε το νέρο και ξεπλένουμε τα ρεβύθια.Στη συνέχεια βάζουμε καθαρό νερό,προσθέτουμε τα ρεβύθια,τα κρεμμύδια,την ρίγανη και τα άφηνουμε να βράσουν σε μέτρια ψωτιά περίπου για 2 ώρες.10 λεπτά πριν γίνουν προσθέτουμε το λάδι,αλάτι,πιπέρι και το λεμόνι.Αν τα ρεβύθια δεν έχουν χυλώσει και τα προτιμάμε χυλωμένα παίρνουμε 1/2 φλυτζάνι ρεβύθια και τα πολτοποιούμε και τα ανακατεύομαι όλα μαζί.Αν θέλουμε ρίχνουμε παραπάνω λεμόνι.

Σημείωση

Αν θέλουμε προσθέτουμε 1 κύβο ζωμό λαχανικών ή κότας.
Δημοσιευμένο στο Όσπρια Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1775 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γίγαντες Πηλιωρίτικοι Ρεβύθια φρικασέ »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.