Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Ατομικά γιουβετσάκια με γίγαντες, κρέας και σπανάκι

Ατομικά γιουβετσάκια με γίγαντες, κρέας και σπανάκι

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Μερίδες: 6

Υλικά:

  • 500 γρ. γίγαντες Πρεσπών
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα και 1 ξερό
  • 400 γρ. σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο κομμένο σε μερίδες
  • 400 γρ. ντοματάκια φρέσκα ή κονσέρβας, χωρίς σπόρους και φλούδες, χοντροκομμένα
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 2 φύλλα δάφνης
  • μερικούς κόκκους πιπέρι
  • λίγο μπούκοβο
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Μουσκεύετε από το προηγούμενο βράδυ τους γίγαντες. Την επομένη μέρα τους στραγγίζετε και τους βράζετε μαζί με το ξερό κρεμμύδι, τους κόκκους του πιπεριού και τη δάφνη 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Τους στραγγίζετε πάλι.

Ζεματάτε το σπανάκι 4-5 λεπτά και το στραγγίζετε. Κατόπιν το χοντροκόβετε. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρέας, αφού το αλατοπιπερώσετε. Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα λίγο ακόμη. Ρίχνετε το μπούκοβο, τα ντοματάκια και τον κύβο και σιγοβράζετε το φαγητό 1 ώρα. Τέλος προσθέτετε τους γίγαντες και συνεχίζετε 20 λεπτά ακόμη το μαγείρεμα.

Μοιράζετε σε 6 πυρίμαχα σκεύη το κρέας με τους γίγαντες και το χοντροκομμένο σπανάκι. Από πάνω βάζετε φετούλες τυριού και αλατοπίπερο και ψήνετε στο φούρνο, στους 170° - 180° C, 30 λεπτά.

Δημοσιευμένο στο Όσπρια Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1533 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Γίγαντες »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Όσπρια Ατομικά γιουβετσάκια με γίγαντες, κρέας και σπανάκι