Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Portobello με γαρίδες

Portobello με γαρίδες

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(4 ψήφοι)

Υλικά:

  • 8 portobello μέτρια
  • ½ κιλό γαριδίτσα ψιλή καθαρισμένη
  • 2 κόκκινες πιπεριές σε καρέ
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 πατάτες
  • 1 κ.σ. βούτυρο

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια μας και καθαρίζουμε το μαύρο που έχει γύρω γύρω. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους  190° C περίπου 20'  για να μαλακώσουν.

Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε  τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, σκόρδο, όταν ετοιμαστούν προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και τα σβήνουμε με το κονιάκ. Όταν εξατμιστεί το αλκόολ βάζουμε το μαϊντανό.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν μαζί με τα κοτσάνια των μανιταριών. Όταν βράσουν οι πατάτες και τα μανιτάρια  τα πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ όπου έχουμε προσθέσει λίγο ζωμό από τις γαρίδες και λίγο ζωμό απο τις πατάτες,  το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές.

Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τις γαρίδες και με ένα κορνέ στρώνουμε το πουρέ και το ψήνουμε στους 190° C με 200° C  περίπου 15' μέχρι να πάρει χρώμα.

 

Σημείωση

Αν θέλουμε προσθέτουμε 1 κύβο ζωμό λαχανικών στην σάλτσα
Δημοσιευμένο στο Ορεκτικά - Γαρνιτούρες Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1688 φορές

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.