Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Χαλούμι σαγανάκι

Χαλούμι σαγανάκι

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(4 ψήφοι)

Μερίδες:

Υλικά:

  • 350 γρ. χαλούμι σκληρό
  • 1-2 αυγά
  • χυμό 1-2 λεμονιών
  • λίγο αλεύρι
  • πιπέρι μαύρο και κόκκινο
  • νερό

 

Εκτέλεση:

Κόβετε το χαλούμι σε έξι κομμάτια, πάχους 1-2 εκ., τα μουσκεύετε για λίγο μέσα σε κρύο νερό, τα στραγγίζετε και τα αλευρώνετε. Σε σαλατιέρα σπάζετε τα αυγά, ρίχνετε μέσα τα πιπέρια, και λίγο νερό και τα χτυπάτε όλα μαζί, όπως την ομελέτα.
Βάζετε το τηγάνι με το λάδι πάνω στην φωτιά να κάψει, τινάζετε τα αλευρωμένα κομμάτια του τυριού, τα βουτάτε, στο χτυπημένο αυγό και τα ροδίζετε μέσα στο τηγάνι.
Τα σερβίρετε ζεστά, με το λάδι του τηγανίσματος, αφού τα βρέξετε με το χυμό του λεμονιού.

Δημοσιευμένο στο Ορεκτικά - Γαρνιτούρες Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 5472 φορές

Σχετικές συνταγές (ανά ετικέτα)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καγιανά (Στραπατσάδα) Χαλούμι σχάρας »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.