Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Πατατο τυροκροκέτες

Πατατο τυροκροκέτες

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(2 ψήφοι)

Μερίδες: 6 (20 κροκέτες)

Υλικά:

  • 12 ασπράδια αυγών
  • 1 κούπα πουρέ πατάτας
  • 3/4 κούπας τριμμένο τυρί έμμενταλ
  • ½ κούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • λάδι για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση:

Χτυπάµε τα ασπράδια σε ένα μπολ, έως ότου γίνουν μαρέγκα, προσθέτουµε τα τυριά, τον πουρέ, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε τα υλικά µε τα χέρια µας, ώσπου γίνουν ένα μαλακό και ομοιόμορφο μίγμα.

Παίρνουμε µε ένα κουταλάκι του γλυκού µίγµα και το πλάθουµε σε µπαλάκι, συνεχίζουµε µε τον ίδιο τρόπο µέχρι να τελειώσει το µίγµα. Αφήνουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια θερμοκρασία, σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε 5 - 6 κροκέτες κάθε φορά και ανακατεύουμε συνέχεια µε ένα πιρούνι μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 4-5 λεπτά.

Με µία τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε τις κροκέτες και τις βάζουµε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το λάδι. Σερβίρουμε τις πατατοτυροκροκέτες µας σε πιατέλα ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου γαρνιρισμένες µε ρόκα ή λόλα ή οποιοδήποτε άλλο πράσινο σαλατικό έχουµε.

 

Σημείωση

Αν θέλουμε το πιάτο μας να γίνει πιο ελαφρύ δεν βάζουμε το μοσχοκάρυδο.
Δημοσιευμένο στο Ορεκτικά - Γαρνιτούρες Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 2852 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Πατατόφλουδες γεμιστές με θαλασσινά »

2 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.