Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Πατατόφλουδες γεμιστές με θαλασσινά

Πατατόφλουδες γεμιστές με θαλασσινά Πρόταση του ΣΕΦ

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Μερίδες: 

Υλικά:

  • 5 πατάτες μέτριες
  • 700 γρ.  κιλό mix θαλασσινών
  • ½ φοινόκιο
  • 1/3 ματσάκι  μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. σελινόριζα σε κυβάκια
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 2 αστεροειδή γλυκάνισο (ή κανονικό)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Πάπρικα για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι, σκόρδο, φοινόκιο, σελινόριζα, τα θαλασσινά τα σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό ,αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν περίπου  20'. Μόλις ετοιμαστεί το φαγητό μας, αφαιρούμε τον γλυκάνισο, το στραγγίζουμε ( κρατάμε το ζωμό)  και  τα χτυπάμε στο μπλέντερ για 2-3 βόλτες να μην πολτοποιηθούν τελείως.

Τα βάζουμε σε ένα μπώλ και προσθέτουμε τον μάραθο και τον μαϊντανό. Στη συνέχεια πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες τις κόβουμε στην μέση, και με ένα κουταλάκι (παριζιέν) ή μαχαίρι ή κουτάλι αδειάζουμε την σάρκα. Τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (αλλιώς τις βάζουμε στο φούρνο για πιο ελαφριά). Ύστερα παίρνουμε την σάρκα από τις πατάτες και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει μαζί με το ζωμό που έχουμε κρατήσει. Όταν γίνουν οι πατάτες τις πολτοποιούμε για να γίνεινουν πουρές.

Γεμίζουμε τις πατατόφλουδες με το μίγμα μας  και από  πάνω στρώνουμε τον πουρέ, τις πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και τις ψήνουμε στους 200° C περίπου 10' μέχρι να πάρει χρώμα.

Δημοσιευμένο στο Ορεκτικά - Γαρνιτούρες Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1650 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πατατο τυροκροκέτες Φέτα ψητή »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Ορεκτικά - Γαρνιτούρες Πατατόφλουδες γεμιστές με θαλασσινά