Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Ομελέτα σουφλέ

Ομελέτα σουφλέ

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(1 Ψήφος)

Μερίδες: 2

Υλικά:

  • 4 αυγά, χωριστά κρόκοι και ασπράδια
  • 1 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 30 γρ. βούτυρο

 

Εκτέλεση:

Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών σε ένα μέτριο μπολ ώσπου να δέσουν. Προσθέστε το γάλα ή την κρέμα, αλάτι και πιπέρι. Χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα μέτριο μπολ με μίξερ ώσπου να αφρίσουν. Ρίξτε τα ασπράδια στο μείγμα των κρόκων.

Κάψτε το βούτυρο σε ένα τηγάνι ώσπου να αφρίσει, Ρίξτε το μείγμα της ομελέτας και τηγανίστε το σε μέτρια φωτιά ώσπου να σφίξει η ομελέτα από πάνω και να χρυσίσει από κάτω.

Ψήστε το πάνω μέρος της ομελέτας σε καυτό γκριλ ώσπου να φουσκώσει και να χρυσίσει ή σε μέτριο φούρνο (180°C) για 5 λεπτά. Η ομελέτα σουφλέ σερβίρεται συνήθως ολόκληρη, όχι διπλωμένη.

 

Σημείωση

Για να κάνετε πιο γλυκιά την ομελέτα αυτή, μη ρίξετε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε 1 κ.σ. ψιλή ζάχαρη άχνη στους κρόκους πριν τους χτυπήσετε.
Δημοσιευμένο στο Ορεκτικά - Γαρνιτούρες Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1575 φορές

Σχετικές συνταγές (ανά ετικέτα)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γαλλική ομελέτα Portobello με γαρίδες »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.