Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(3 ψήφοι)

Μερίδες:

Υλικά:

  • 30-60 αμπελόφυλλα ζεματισμένα
  • 125-250 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμός 3 λεμονιών
  • λίγο ξύσμα λεμονιού

 

Υλικά για τη γέμιση:

  • 350 γρ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
  • 350 γρ. κρεμμύδια και κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 350 γρ. καρότα και κολοκύθια τριμμένα
  • 100 γρ. σελινόριζα τριμμένη
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • νερό
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Φτιάχνετε τη γέμιση. ανακατεύοντας σε μια λεκάνη όλα τα υλικά και τα αρωματικά χόρτα της γέμισης και αλατοπιπερώνετε. Απλώνετε τα φύλλα και γεμίζετε το καθένα με 1 κουταλιά της σούπας γέμιση.
Τα τυλίγετε και τα τοποθετείτε στη κατσαρόλα.
Τα βρέχετε με το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το λάδι, ρίχνετε λίγο νερό και από πάνω τοποθετήτε ένα πιάτο.
Σιγοβράζετε για 45'-60'.
Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.

Δημοσιευμένο στο Ορεκτικά - Γαρνιτούρες Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1459 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κολοκυθοκεφτέδες Χοχλιοί μπουρμπουριστοί »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.