Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Κολοκυθοανθούς γεμιστούς με πλιγούρι

Κολοκυθοανθούς γεμιστούς με πλιγούρι

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(1 Ψήφος)

Μερίδες:

Υλικά:

  • 100 άνθη κολοκυθιάς
  • 200 γρ. ρύζι
  • 3 κρεμμύδια τριμμένα
  • 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 3 κολοκύθια τριμμένα
  • 3 πατάτες τριμμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. χυμό ντομάτας
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. πλιγούρι
  • κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση:

 

Ρίχνετε το πλιγούρι με το ρύζι σε ένα μπολ, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν καλά.
Παίρνετε ένα-ένα τα άνθη και τα γεμίζετε. Στη συνέχεια, τα τοποθετείτε στη σειρά, σε μια απλωτή και βαθιά κατσαρόλα.
Όταν τα τελειώσετε, προσθέτετε νερό, λάδι και αλάτι. Τα ψήνετε σε μέτρια φωτιά για να μην πιάσουν.

 

Σημείωση

Οι αθοί είναι τα φρέσκα άνθη από τις κολοκυθιές, τα οποία πρέπει να μαζεύονται πολύ πρωί που είναι ανοιχτά αφού όταν βγει ο ήλιος κλείνουν.
Δημοσιευμένο στο Ορεκτικά - Γαρνιτούρες Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1316 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χοχλιοί μπουρμπουριστοί Φλογέρες »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Ορεκτικά - Γαρνιτούρες Κολοκυθοανθούς γεμιστούς με πλιγούρι