Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Γουόντον με τσίλι ντιπ

Γουόντον με τσίλι ντιπ

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Μερίδες: 48 κομμάτια

Υλικά:

  • 250 γρ. άπαχο χοιρινό
  • 105 γρ. ωμές γαρίδες, καθαρισμένες
  • 60 γρ. βλαστοί μπαμπού, στραγγισμένοι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα
  • 1 εκ. κομμάτι φρέσκο τζίvτζερ, καθαρισμένο
  • Αλάτι και άσπρο πιπέρι
  • ¼ φλυτζανιού κομμένα ανάλατα φιστίκια
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • 48 γουόντον αυγού (έτοιμα εμπορίου)
  • Λάδι για τηγάνισμα

Υλικά Τζίλι ντιπ:

  • ¼ φλυτζανιού μέλι
  • ¼ φλυτζανιού γλυκιά τσίλι σως
  • 1 κ.γ. κομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κ.γ. ρυζόξιδο

 

Εκτέλεση:

Αφαιρέστε το τυχόν πάχος από το χοιρινό. Κόψτε το σε κύβους. Βάλτε το χοιρινό, τις γαρίδες, τους βλαστούς μπαμπού, το κρεμμύδι και το τζίντζερ στο μπλέντερ και χτυπήστε τα για 20-30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, φυστίκια, ζάχαρη και κόλιανδρο. 

Βάλτε 1 κουταλάκι από το μείγμα στο κέντρο κάθε γουόντον. Αλείψτε τις άκρες με νερό. Ενώστε τις άκρες και πιέστε τις. 

Κάψτε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα. Βάλτε τα γουόντον σε καυτό λάδι. Τηγανίστε τα λίγα λίγα για 1' ή ώσπου να ροδίσουν. Βγάλτε τα με μια τρυπητή κουτάλα και στραγγίστε τα σε απορροφητικό χαρτί.

Για να φτιάξετε την τσίλι ντιπ

Ανακατέψτε το μέλι, τη σως, το τζίντζερ και το ξίδι σ' ένα μπολ.

Δημοσιευμένο στο Ορεκτικά - Γαρνιτούρες Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1390 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γουόντον με γαρίδες Γαλλική ομελέτα »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.