Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Γουόντον με γαρίδες

Γουόντον με γαρίδες

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Μερίδες: 12 κομμάτια

Υλικά:

  • 8 μεγάλες γαρίδες (γάμπαρη)
  • 250 γρ. κιμά χοιρινού
  • 45 γρ. νεροκάστανα κονσέρβας, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
  • 45 γρ. βλαστοί μπαμπού κονσέρβας, στραγγισμένοι και ψιλοκομμένοι
  • 1 κ.σ. σάλτσα στρειδιών
  • 1 κ.σ. σάλτσα χοϊζίν
  • 1 κ.σ. κινέζικη σόγια σως
  • 1 κ.σ. κινέζικο κρασί από ρύζι ή ξηρό σέρι
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 ασπράδι αυγού, ελαφρά χτυπημένο
  • 1 κ.σ. ρυζάλευρο ή κορν φλάουερ
  • 12 γουόντον (έτοιμα εμπορίου)

 

Εκτέλεση:

Καθαρίστε τις γαρίδες και ψιλοκόψτε τις. Ανακατέψτε τις με τον κιμά, τα νεροκάστανα, το μπαμπού, τη σάλτσα στειδιών, τη σάλτσα χοϊζίν, τη σόγια σως, το κρασί από ρύζι ή σέρι, το σησαμέλαιο, το ασπράδι και το ρυζάλευρο ή το κορν φλάουερ.

Βάλτε ένα κουταλάκι από το μείγμα στο κέντρο κάθε γουόντον. Αλείψτε τις άκρες με λίγο νερό και πιέστε τις να ενωθούν.

Βάλτε ένα αλουμινόχαρτο στην βάση ενός στίμερ. Αλείψτε το με λάδι και βάλτε επάνω τα γουόντον. Αχνίστε τα για 20'-30' ώσπου να γίνουν. Σερβίρετέ τα από το στρίμερ συνοδευόμενα από μία πικάντικη σάλτσα.

Δημοσιευμένο στο Ορεκτικά - Γαρνιτούρες Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1526 φορές

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.