Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ορεκτικά - Γαρνιτούρες

Ορεκτικά - Γαρνιτούρες

Για μας τους Έλληνες το φαγητό εκτός από ανάγκη είναι και απόλαυση. Υπάρχουν χιλιάδες συνταγές μαγειρικής για ορεκτικά και μεζεδάκια τα οποία απολαμβάνουμε στο σπίτι μας και στα ταβερνάκια με την συνοδεία κρασιού, ούζου κλπ.

Στο συνταγές μαγειρικής με νου θα βρείτε πολλές από τις καλύτερες συνταγές για ορεκτικά – μεζεδάκια και γαρνιτούρες.

Μερίδες: Υλικά: 1 κιλό λουκάνικα χωριάτικα σε λεπτές  φέτες 250 γρ. ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη 125 γρ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια  1 κ. γ. δυόσμο ψιλοκομμένο 12 κομμάτια αλουμινόχαρτο 30Χ30 εκ. αλάτι 1 κ. γ. μπούκοβο γλυκό   Εκτέλεση: Ανακατεύετε όλα τα υλικά, γεμίζετε τα αλουμινόχαρτα και τους δίνετε σχήμα πουγκιού. Τα ψήνετε  σε σιγανό φούρνο.
Μερίδες: Υλικά: 16 φύλλα χωριάτικα   Υλικά για τη γέμιση: 1 ½ κιλό μελιτζάνες σε κύβους 250 γρ. τυρί γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη 500 γρ. κρεμμύδι σε ψιλές φέτες 500 γρ. ντομάτα κονκασέ 1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο 1-2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες 125 γρ. ελαιόλαδο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο λίγη ζάχαρη σπορέλαιο πάπρικα αλάτι, πιπέρι μαύρο   Εκτέλεση: Αλατίζετε τις μελιτζάνες, τις πλένετε,…
Μερίδες: Υλικά: ½ κιλό πατάτες 1/3 φλιτζανιού τσαγιού ξίδι 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι 2 - 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι μερικές ελιές καλαμών για γαρνιτούρα   Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι να βράσουν. Καθαρίζουμε το σκόρδο (μπορούμε να βάλουμε όσες σκελίδες θέλουμε). Ρίχνουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, μια πρέζα αλάτι και…
Υλικά: 500 γρ. φρέσκο σολομό 20 κόκκους μαύρο πιπέρι ½ ματσάκι άνηθο 1 σφηνάκι βότκα 1 σφηνάκι ελαιόλαδο 80 γρ. χοντρό αλάτι   Εκτέλεση: Πλένουμε τον σολομό και το στραγγίζουμε καλά. Παίρνουμε το πιπέρι και το σπάμε σε μικρά κομμάτια. Παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο το στρώνουμε κάτω και από πάνω στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεβράνη. Τοποθετούμε τον σολομό πάνω…
Μερίδες:  Υλικά: 1 πεπόνι μικρό 15 φέτες προσούτο 10 μίνι  καλαμάκια για σουβλάκια   Υλικά σάλτσας: 225 γρ. ακτινίδια ή passion fruit 1 κ.γ.  ζάχαρη 2 κ.γ. ηλιέλαιο λίγο τζίντζερ τριμμένο (πιπερόριζα) 2  κ.γ.  χυμό πορτοκαλιού Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Παίρνουμε ένα κουταλάκι παριζιέν και βγάζουμε μπαλίτσες μέσα από το πεπόνι. Κόβουμε το προσούτο σε χοντρές λωρίδες για να τυλίξουμε το…
Δείτε τη συνταγή για πέστο Υλικά: 20 μικρά  μοτσαρελίνια φρέσκα 10 ντοματίνια  σαντορίνης κομμένα στη μέση 10 μίνι  καλαμάκια για σουβλάκια 20 φυλλαράκια φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό 2 κ.γ. σάλτσα πέστο ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο   Εκτέλεση: Παίρνουμε τα καλαμάκια, περνάμε πρώτα το ντοματίνι, ύστερα παίρνουμε το βασιλικό και τυλίγουμε το μοτσαρελίνι και τα περνάμε στο καλαμάκι συνέχιζουμε κατά τον ίδιο…
Μερίδες: 6 Υλικά: 400 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου 250 γρ. μανιτάρια πορτσίνι 250 γρ. (ιταλικό φρέσκο τυρί) ρικότα κομματιασμένη 80 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο φρεσκοτριμμένο 1 κρόκος αυγού 3 ασπράδια αυγών 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 30 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για τα φορμάκια λίγο χυμό…
Υλικά: 400 γρ. φρέσκος σολομός 100 γρ. σολομός καπνιστός 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ½ φλυτζάνι μαϊντανό ½ φλυτζάνι άνηθο Χυμός από 2 λεμόνια Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι ½ σφηνάκι ελαιόλαδο Εκτέλεση: Πλένουμε τον σολομό, τον στραγγίζουμε, το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια και το βάζουμε σε ένα μπόλ. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο καπνιστό σολομό, τον μαϊντανό, άνηθο, λεμόνι, κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι, λάδι…
Μερίδες:  Υλικά: 500 γρ. φρέσκος τόνος 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ½ φλυτζάνι μαϊντανό ½ φλυτζάνι άνηθο Χυμός από 2 λεμόνια Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 σφηνάκι ελαιόλαδο   Εκτέλεση: Πλένουμε τον τόνο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά για να φύγουν όλα τα υγρά του. Στη συνέχεια το…
Μερίδες: 6 Υλικά: 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 μεγάλο κολοκυθάκι 1 μελιτζάνα 1 καρότο 100 γρ. μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα 1 κόκκινη πιπεριά 1 πράσινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά 500 γρ. αλεύρι 500 ml μπύρα Αλάτι, πιπέρι 1 πρέζα ρίγανη 1 πρέζα θυμάρι 2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη (προαιρετικό) 50 γρ. βούτυρο   Εκτέλεση: Πλένουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε στον τρίφτη…
Μερίδες: Υλικά:   500 γρ. γιαούρτι σακούλας 1 αγγούρι φρέσκο 2 σκελίδες σκόρδο 40-60 γρ. ελαιόλαδο 1 κ. γ. ούζο ή πρέζες γλυκάνισο 1 κ. σ. φρέσκα αρώματα, όπως δυόσμο, μαϊντανό, άνηθο,μάραθο αλάτι πιπέρι άσπρο   Εκτέλεση: Καθαρίζετε το αγγούρι από τη φλούδα και το τρίβουμε στον τρίφτη. Το στραγγίζετε και το στύβετε. Ρίχνετε σε σαλατιέρα το γιαούρτι, το πιπέρι,…
Μερίδες: 4 Υλικά: 4 μεγάλες πατάτες ξεφλουδισμένες 2 αυγά 1/3 φλιτζανιού αλεύρι 1/4 κουταλιού του γλυκού μαύρο πιπέρι 3 κουτάλι της σούπας μαργαρίνη φρέσκο πράσο για γαρνίρισμα   Εκτέλεση:   Σε ένα µεγάλο μπολ, χτυπάµε τα δύο αυγά και προσθέτουµε το αλεύρι, το πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.Κόβουμε τις πατάτες σε τρίφτη χοντρό και τις ανακατεύουµε µε το µίγµα αυγού. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό…
Υλικά: 150 γρ. τυρί φέτα 1 πιπεριά πράσινη κέρατο σε ροδέλες 1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες 1 ντομάτα σε ροδέλες Λίγο ελαιόλαδο Πιπέρι αλάτι 1 πρέζα ρίγανη 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα 1 φύλλο αλουμινόχαρτο   Εκτέλεση: Απλώνουμε το αλουμινόχαρτο βάζουμε τις μισές φέτες ντομάτες, τις μισές πιπεριές, αλάτι, ρίγανη,πιπέρι, την φέτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα και από πάνω στρώνουμε…
Μερίδες: Διαβάστε τη συνταγή για "Κρέπες" Υλικά: 18-24 κρέπες 125 γρ. μπέικον σε λωρίδες 125 γρ. ζαμπόν σε λωρίδες 250 γρ. κεφαλογραβιέρα σε μπαστούνια 250 γρ. κρέμα γάλακτος βούτυρο λιωμένο για τηγάνισμα   Εκτέλεση: Τηγανίζετε τις κρέπες σε τηγάνι διαμέτρου 12 εκ. Αν δεν έχετε, κόβετε τις μεγάλες κρέπες σε σταυρό, στα τέσσερα. Στην άκρη της κάθε κρέπας στρώνετε το…
Μερίδες: Υλικά: 350 γρ. χαλούμι σκληρό 1-2 αυγά χυμό 1-2 λεμονιών λίγο αλεύρι πιπέρι μαύρο και κόκκινο νερό   Εκτέλεση: Κόβετε το χαλούμι σε έξι κομμάτια, πάχους 1-2 εκ., τα μουσκεύετε για λίγο μέσα σε κρύο νερό, τα στραγγίζετε και τα αλευρώνετε. Σε σαλατιέρα σπάζετε τα αυγά, ρίχνετε μέσα τα πιπέρια, και λίγο νερό και τα χτυπάτε όλα μαζί, όπως…
Μερίδες: Υλικά: 6 φέτες χαλούμι σκληρό, πάχους 2 εκ. χυμό 2 λεμονιών πιπέρι μαύρο 75 γρ. ελαιόλαδο λίγο δυόσμο λίγο αλεύρι λίγο νερό   Εκτέλεση: Βρέχετε τα κομμάτια του χαλουμιού, τα περνάτε στο αλεύρι, τα βουτάτε στο λάδι και τα ψήνετε στη σχάρα.Τα σερβίρετε ζεστά, με χυμό λεμονιού και τα πασπαλίζετε με το πιπέρι.
Μερίδες:  Υλικά: 150 γρ.  ρεβύθια 2 κ.σ. ταχίνι Χυμό από 1 λεμόνι Αλάτι, πιπέρι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη 1 αραβική πίτα   Εκτέλεση: Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από την προηγούμενη μέρα, τα πλένουμε και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Αλλάζουμε το νερό και βάζουμε καθαρό για να βράσουμε τα ρεβύθια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι , λίγη ρίγανη και…
Μερίδες: Υλικά: 1 κιλό χοχλιούς Κρήτης 125 γρ. ελαιόλαδο 1-2 κ. σ. χοντρό αλάτι 75 γρ. ξύδι 1 κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο λίγο αλεύρι (προαιρετικά)   Εκτέλεση: Βάζετε τα σαλιγκάρια σε νερό να ξαναζωντανέψουν και να πλυθούν, έτσι ώστε να βγάλουν τα κερατάκια τους. Τότε τα στραγγίζετε και βυθίζετε τα στόμια τους σε αλάτι. Τα ρίχνετε στο τηγάνι και τα τηγανίζετε…
Υλικά: 2 πιπεριές πράσινες 2 πιπεριές κόκκινες 2 κολοκυθάκια 2 μέτριες μελιτζάνες 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους Αλάτι, πιπέρι Φρέσκο θυμάρι Ρίγανη 2 σφηνάκια βαλσάμικο 1 κ.σ. μέλι 2 σφηνάκια ελαιόλαδο 50 γρ. παρμεζάνα   Εκτέλεση: Πλένουμε τα λαχανικά μας εκτός από τα μανιτάρια. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση και ξανά  στην μέση, τις  καθαρίζουμε από τα σπόρια. Τα κολοκυθάκια και…
Μερίδες: Υλικά: 4 πατάτες ψημένες ½ φλυτζάνι τσαγιού τριμμένο τυρί γκούντα ½ φλυτζάνι τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ ½ φλυτζάνι τσαγιού τριμμένο τυρί γραβιέρα 8 φέτες τηγανισμένο μπέικον κομμένο 100 γρ. κρέμα γάλακτος αλάτι, πιπέρι μια πρέζα πάπρικα 2 κ.σ. μαϊντανό για ντεκόρ   Εκτέλεση: Κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος. Αφαιρούμε τα 3/4 της σάρκας τους και τα κρατάμε για άλλες συνταγές. Βάζουμε…
Σελίδα 2 από 2
Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Ορεκτικά - Γαρνιτούρες