Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Σπανακόρυζο

Σπανακόρυζο

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(4 ψήφοι)

Μερίδες: 4

Υλικά:

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 200 γρ. χυμό ντομάτα (προαιρετικά) ή 3 μέτριες ντομάτες
  • ¾ φλυτζάνι τσαγιού λάδι
  • 3-4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • Αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε κάλα το σπανάκι και το κόβουμε. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα πράσα μέχρι να μαραθούν. Στην συνέχεια βάζουμε σιγά σιγά το σπανάκι και το σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί και αυτό. Ύστερα προσθέτουμε το ρύζι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά.
Βάζουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό, αλάτι, πιπέρι και τέλος τον μισό άνηθο. Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι, περίπου 20 λεπτά, και τέλος ρίχνουμε τον υπόλοιπο άνηθο.
Προαιρετικά ρίχνουμε και χυμό λεμονιού.

Δημοσιευμένο στο Λαδερά Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 3840 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μπριάμ Πρασόρυζο »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.