Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Κολοκυθάκια αυγολέμονο (χωρίς κιμά)

Κολοκυθάκια αυγολέμονο (χωρίς κιμά)

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(7 ψήφοι)

Μερίδες: 4-5

Υλικά:

  • 10 κολοκυθάκια μεγάλα
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι (τύπου αμερικής)
  • ½ φλυτζάνι μαϊντανό
  • ½ φλυτζάνι άνηθο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού σελινορίζα τριμμένη
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 1 κ. σ. βούτυρο

 

Υλικά για το Αυγολέμονο:

  • 2 αυγά
  • Χυμό από 1λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. σ. κορν φλάουερ
  • Λίγο άνηθο

 

Εκτέλεση:

Παίρνουμε τον αποφλοιωτή και βγάζουμε την ψίχα από τα κολοκυθάκια και την περνάμε στον τρίφτη ή την ψιλοκόβουμε. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την σελινόριζα, τα καρότα, το ρύζι και τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το νερό, μαϊντανό, άνηθο, αλάτι, πιπέρι και την ψίχα από τα κολοκυθάκια. Το βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να έχει μισοβράση το ρύζι. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε γύρω γύρω από την κατσαρόλα προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν και λίγο παραπάνω, το βούτυρο και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κολοκυθάκι. Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά το χυμό λεμονιού, κορν φλάουερ, αλάτι, πιπέρι και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζουμί από την κατσαρόλα, τέλος ρίχνουμε τον άνηθο. Και όταν το ετοιμάσουμε το αυγολέμονο το προσθέτουμε στα κολοκυθάκια και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση.

Δημοσιευμένο στο Λαδερά Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 7115 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γεμιστά Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Λαδερά Κολοκυθάκια αυγολέμονο (χωρίς κιμά)