Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Γεμιστά

Γεμιστά

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(8 ψήφοι)

Μερίδες: 4

Υλικά:

  • 4 ντομάτες μέτριες
  • 4 πιπεριές μέτριες πράσινες
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι (τύπου Αμερικής)
  • ½ φλυτζάνι μαϊντανό
  • ½ φλυτζάνι άνηθο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. δυόσμο φρέσκο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ζάχαρη
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 ½ φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (χωρίς φύτρα)

 

Εκτέλεση:

Ανοίγουμε τις ντομάτες με ένα μαχαίρι και βγάζουμε την ψίχα και την κρατάμε. Μετά ανοίγουμε και τις πιπεριές. Βάζουμε αλάτι και ζάχαρη στις ντομάτες και αλάτι στις πιπεριές. Παίρνουμε την ψίχα και την πολτοποιούμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε καλά τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ρύζι, το πολτό από την ντομάτα και τον πελτέ. Προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, τον άνηθο, δυόσμο και τον μαϊντανό. Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι σχεδόν να γίνει το ρύζι. Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές με το ρύζι (όχι μέχρι πάνω) και τις τοποθετούμε στο ταψί στο οποίο έχουμε βάλει 1 ποτήρι νερό και 50 γρ. χυμό ντομάτας και ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι, αλάτι και φρυγανιά. Αν μας έχει περισσέψει το ρύζι μπορούμε να το ρίξουμε στο ταψί. Το ψήνουμε στους 180° C περίπου για 50 λεπτά.

 

Σημείωση

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε 2 μεγάλες πατάτες (σε σχήμα κυδωνάτες) στο ταψί.
Μπορούμε να προσθέσουμε μελιτζάνες και κολοκυθάκια. Και βάζουμε λίγο από την ψίχα τους στην γέμιση
Δημοσιευμένο στο Λαδερά Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 2816 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αρακάς Κολοκυθάκια αυγολέμονο (χωρίς κιμά) »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.