Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Αρακάς

Αρακάς

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(4 ψήφοι)

Μερίδες: 4

Υλικά:

  • 1 κιλό αρακά(κατεψυγμένο)
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 250 γρ. χυμός ντομάτας ή 500γρ φρέσκες ντομάτες
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • ¾ φλυτζάνι τσαγιού λάδι
  • Αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια,ύστερα προσθέτουμε τις πατάτες,τα καρότα και τον αρακά και τέλος τον χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. 
Προσθέτουμε το νερό όσο να καλυφθεί το φαγητό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.
10 λεπτά πρίν ολοκληρωθεί το φαγητό μας προσθέτουμε τον άνηθο. Δοκιμάζουμε να δούμε αν είναι έτοιμο το φαγητό ή αν χρειάζεται να πιει το νέρο ή να προσθέσουμε νερό.

Δημοσιευμένο στο Λαδερά Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1919 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αγκινάρες αλα πολίτα Γεμιστά »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.