Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Αγκινάρες αλα πολίτα

Αγκινάρες αλα πολίτα

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(8 ψήφοι)

Μερίδες: 4-5

Υλικά:

  • 500 γρ. αγκινάρες κατεψυγμένες
  • 250 γρ. αρακά
  • 4 καρότα
  • 3 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 50 γρ. αλεύρι
  • Αλάτι,πιπέρι
  • Χυμός 2 λεμονιών
  • ¾ φλυτζάνι τσαγιού λάδι

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα φρέσκα και ξερά κρεμμύδια και τα σωτάρουμε.
Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τα προσθέτουμε όλα στην κατσαρόλα μαζί με τον αρακά και τις αγκινάρες, τα σωτάρουμε όλα ελαφρώς, τα σβήνουμε με κρασί και όταν εξατμιστεί το κρασί το πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Το ανακατεύουμε 2-3 λεπτά για να πάει παντού το αλεύρι. Ύστερα προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια, αλάτι, πιπέρι, άνηθο και το μισό λεμόνι ολόκληρο που έχουμε στύψει και τέλος νερό μέχρι να καλυφθεί το φαγητό. Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου για 1 ώρα και 20 λεπτά.

 

Σημείωση

Δεν θέλει συνέχεια ανακάτεμα το φαγητό για να μην διαλυθούν τα λαχανικά.
Αντί να μαγειρέψουμε το φαγητό στην κατσαρόλα μπορούμε να το βάλουμε στην γάστρα και να το ψήσουμε στο φούρνο στους 220 °C για 1 ώρα 20 λεπτά (εφόσον έχουμε κάνει όλα τα παραπάνω)
Δημοσιευμένο στο Λαδερά Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 2090 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Φασολάκια Αρακάς »

2 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Λαδερά Αγκινάρες αλα πολίτα