Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Ψαρονέφρι με μανιτάρια

Ψαρονέφρι με μανιτάρια

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(7 ψήφοι)

Μερίδες: 4

Υλικά:

  • 600 γρ. ψαρονέφρι σε λεπτές μακριές λωρίδες (ζουλιέν)
  • 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (χωρίς φύτρα)
  • 20 γρ. παρμεζάνα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. γ. μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 2 πρέζες ξερό θυμάρι
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε καλά το κρέας, όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και τα αφήνουμε να σωταριστούν. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μανιτάρια. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα άλλα, βάζουμε την μουστάρδα και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και  το αφήνουμε να  βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

 

Σημείωση

Αν έχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το wok.
Αν θέλουμε προσθέτουμε στο τέλος λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Το συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανιτές
Δημοσιευμένο στο Χοιρινό Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 4787 φορές

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Χοιρινό Ψαρονέφρι με μανιτάρια