Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Χοιρινό με πιπεριές ή πιπεράτο

Χοιρινό με πιπεριές ή πιπεράτο

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(0 ψήφοι)

Μερίδες:

Υλικά:

  • 250 γρ. κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 250-500 γρ. πιπεριές, 1 κόκκινη, 1 πράσινη, 1 κίτρινη
  • 200 γρ. σελινόριζα σε μπαστουνάκια
  • 1 ½ κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 125 γρ. κρασί λευκό
  • 125 γρ. ελαιόλαδο
  • ρίγανη, λίγο δενδρολίβανο
  • μια μικρή πιπεριά καυτερή
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι άσπρο, πιπέρι κόκκινο, πιπέρι μαύρο από λίγο

 

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβετε τις πιπεριές και τις βάζετε μαζί με το κρεμμύδι και σελινόριζα  σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνετε το κρέας, ρίχνετε τη ρίγανη και το δενδρολίβανο και αρχίζετε να τηγανίζετε στο λάδι, προσθέτοντας από την αρχή τα μισά κρεμμύδια και τις μισές πιπεριές από το μπολ. Προσθέτετε, αν χρειαστεί, λίγο νερό και αφού τηγανίζετε για 20'-25' στο τέλος, για να μην λιώσουν προσθέτετε τα υπόλοιπα κρεμμύδια και πιπεριές και την καυτερή πιπεριά.
Μετά σβήνετε με το κρασί και το βγάζετε από την φωτιά μόλις δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε ζεστό.

Δημοσιευμένο στο Χοιρινό Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1722 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πολίτικο χοιρινό Μπριζόλες χοιρινές ξιδάτες »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Χοιρινό Χοιρινό με πιπεριές ή πιπεράτο