Μερίδες:
Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινό σε κομμάτια (μπούτι ή λαιμό)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Αλάτι, πιπέρι
- 4 πρέζες ρίγανη
- 4 πρέζες θυμάρι ή 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια
- 3 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- ½ φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και θωρακίζουμε
το κρέας καλά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την μισή ρίγανη, το μισό θυμάρι και το σβήνουμε με κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε 1 νεροπότηρο νερό, το αλάτι, πιπέρι, την υπόλοιπη ρίγανη και θυμάρι. Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει το κρέας περίπου 30' - 40'.
Σε ένα μπώλ χτυπάμε την μουστάρδα με το χυμό από τα 2 λεμόνια και το προσθέτουμε στο φαγητό μας 5 λεπτά πρίν γίνει.
Το αφήνουμε να πάρει μια με δύο βράσεις και είναι έτοιμο.