Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Σουβλάκι με πιπεριές και ντομάτα

Σουβλάκι με πιπεριές και ντομάτα

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(4 ψήφοι)

Μερίδες: 4-6

Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό λαιμό σε μπουκιές
  • 3 πράσινες πιπεριές
  • 3 κόκκινες πιπεριές
  • 3 ντομάτες χωρίς σπόρια

 

Υλικά μαρινάδας:

  • Πιπέρι
  • 4 κλωναράκια ρίγανη
  • 4 κλωναράκια θυμάρι
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο στην μέση
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 ½ φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

 

Υλικά σάλτσας:

  • 2 κ.σ. μουστάρδας
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το κρέας σε ένα μπώλ μαζί με όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα βάζουμε στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα. Κόβουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες στο ίδιο μέγεθος με το κρέας. Παίρνουμε τα καλαμάκια και βάζουμε ένα κομμάτι κρέας, ύστερα την μια πιπεριά μετά κρέας, ντομάτα και  τελειώνουμε με κρέας. Συνεχίζουμε το ίδιο με τα αλλά καλαμάκια. Προσθέτουμε το αλάτι και τα αλείφουμε με λάδι, τα ψήνουμε στο μπάρμπεκιου ή σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο. Η σάλτσα  γίνεται μόνο αν φτιάξουμε τα σουβλάκια μας  στο αντικολλητικό τηγάνι. Στη περίπτωση αυτή γίνεται ως εξής , όταν ψηθούν τα σουβλάκια μας τα βγάζουμε από το τηγάνι, ρίχνουμε τα μυρωδικά μας και τα σωτάρουμε, στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε το λεμόνι, την μουστάρδα και το βράζουμε μέχρι να σφίξει η σάλτσα μας.

Δημοσιευμένο στο Χοιρινό Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 3181 φορές

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Χοιρινό Σουβλάκι με πιπεριές και ντομάτα