Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Μπεκρή μεζέ

Μπεκρή μεζέ

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(1 Ψήφος)

Μερίδες: 4

Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό σε μπουκιές (λαιμό ή μπούτι)
  • 2 κόκκινες πιπεριές χοντροκομμένα
  • 2 πράσινες πιπεριές χοντροκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξυλαράκι κανέλλα
  • Λίγο ρίγανη
  • 3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • Αλάτι,πιπέρι
  • Ζάχαρη
  • 300 γρ. χυμός ντομάτας ή κονκασέ
  • 300 γρ. κόκκινο κρασί
  • ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και θωρακίζουμε το κρέας. Βγάζουμε το κρέας και σωτάρουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, σκόρδο στην συνέχεια προσθέτουμε το κρέας και σβήνουμε με κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το χυμό ντομάτας. Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου 1 ώρα μέχρι να γίνει το κρέας. Και αν χρειστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

 

Σημείωση

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και 2 λουκάνικα μαζί με το χοιρινό
Δημοσιευμένο στο Χοιρινό Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 2517 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Μαγειριά »

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.