Συνταγές Μαγειρικής με νου

ΝΟΣΤΙΜΕΣ & ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για Μουσακάς με χοιρινό

Μουσακάς με χοιρινό Πρόταση του ΣΕΦ

Αξιολογήστε αυτή τη συνταγή
(2 ψήφοι)

Μερίδες: 6

Υλικά:

  • 750 γρ. χοιρινό λαιμό σε μπουκιές
  • 500 γρ. χυμό ντομάτας
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες χοντροκομμένες
  • 2 κολοκυθάκια χοντροκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά χοντροκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 6 πατάτες μέτριες σε ροδέλες
  • 300 γρ. gooda
  • 50 γρ. σκληρό τυρί
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγη ζάχαρη
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και θωρακίζουμε καλά το κρέας. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε κρεμμύδι, σκόρδο και τα σωτάρουμε.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τις μελιτζάνες, κολοκυθάκια και τις πιπεριές, μόλις σωταριστούν ελαφρώς ξαναρίχνουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και σε ένα τούλι βάζουμε τα μπαχαρικά μας και τα προσθέτουμε και τέλος το 1 ποτήρι νερό. Το αφήνουμε να βράσει περίπου 20'-30' μέχρι να γίνει το κρέας.

Ύστερα τηγανίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Παίρνουμε 6 μικρά πήλινα στρώνουμε την πατάτα, από πάνω το μίγμα μας από το κρέας και τέλος το σκληρό τυρί και  το gooda και πασπαλίζουμε λίγο πάπρικα και το ψήνουμε στους 200° C περίπου 10' μέχρι να γκρατιναριστεί το τυρί.

 

Σημείωση

Αν δεν έχουμε μικρά πήλινα το βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί.
Μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε λαχανικό της αρεσκείας μας, όπως επίσης κοτόπουλο ή μοσχάρι.
Δημοσιευμένο στο Χοιρινό Γράφει ο/η  Συνταγές με νου Αναγνώστηκε 1648 φορές

Αφήστε ένα σχόλιο

Βεβαιωθείτε ότι στα πεδία που σημαίνονται με (*) έχετε εισάγει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Βασικός HTML κώδικας επιτρέπεται.

Είστε εδώ: Συνταγές Μαγειρικής Χοιρινό Μουσακάς με χοιρινό